Nationale tuinvogeltelling fotoIn perenboomgaard de Hof van Seghwaert houden ze van vogels. Bij de jaarlijkse nationale vogeltelling op zaterdag 28 januari gaan ze op onderzoek uit om te kijken welke vogels er in en om deze boomgaard leven. Je bent uitgenodigd om mee te tellen en meer te leren over de vogels in de stad.

Er worden ook vogelvoerkopjes gemaakt die je thuis in de tuin of op je balkon kan hangen. Zo help je de vogels om ook in de winter genoeg voer te vinden. Zin om mee te doen? Kom op zaterdag 28 januari naar de Hof van Seghwaert. Tijd: 13.00 tot 15.00 uur. De kosten zijn € 2,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen, mensen met een Zoetermeerpas mogen gratis meedoen. Aanmelden is niet nodig, maar neem je eigen kopje mee.

Het is een mooie gelegenheid kennis te maken met de perenboomgaard, een voor velen onbekend stukje natuur in Zoetermeer. Naast de perenboomgaard is er een wijngaard, een moestuin, een stiltetuin, een kruidentuin en een klein winkeltje waar producten uit de eigen boomgaard worden verkocht. Voor de kinderen is er een speeltuin met uitkijktoren, belevenisbakken, een blotevoetenpad, een zwerfboekenstation en er zijn kippen en konijnen. Wilt u even bijkomen dan kunt u een kopje koffie of thee op het terras drinken.

De Hof van Seghwaert ligt naast de parkeerplaats achter de Gaardedreef 169, slechts 2 minuten lopen van Randstadrail halte Seghwaert.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-