snowworld 8SnowWorld Zoetermeer heeft grote plannen voor uitbreiding en modernisering. Ze willen de huidige accommodatie van binnen en van buiten vernieuwen, maar ook uitbreiden met een hotel, een buitenspeelvoorziening, een indoor sneeuwspeeltuin en een kabelbaan.

De gemeente Zoetermeer gaat met een haalbaarheidsonderzoek in 2023 kijken of deze plannen te realiseren zijn. Ronald Weerwag, wethouder Wonen: “We vragen de gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen voor het haalbaarheidsonderzoek, zij neemt hier in maart 2023 een besluit over. We wegen in het haalbaarheidsonderzoek de belangen van SnowWorld af tegen andere belangen voordat we een beslissing nemen. Het betrekken van de buurt en andere betrokkenen rondom SnowWorld is hier een belangrijk onderdeel van.”

SnowWorld is sinds 1996 één van de belangrijkste leisure bedrijven van Zoetermeer. De huidige activiteiten van SnowWorld zorgen voor met name bezoekers in de wintermaanden. SnowWorld vindt het belangrijk om ook het bezoekersaantal te laten stijgen in de zomermaanden. Daarom heeft SnowWorld onder andere het naastgelegen in- en outdoor activiteitencentrum Ayers Rock aangekocht.

 

Wijziging bestemmingsplan

De door SnowWorld gewenste uitbreiding en modernisering past op dit moment niet binnen het huidige bestemmingsplan. In het haalbaarheidsonderzoek wordt bekeken of het bestemmingsplan kan worden aangepast.

In gesprek gaan met de buurt en andere betrokkenen is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom organiseert SnowWorld samen met de gemeente in 2023 meerdere bewonersbijeenkomsten. De buurt ontvangt hierover in 2023 een uitnodiging voor.

De bedoeling is dat het haalbaarheidsonderzoek eind 2023 wordt afgesloten met een besluit door de gemeenteraad voor het wel/niet opstarten van het proces tot het wijzigen van het bestemmingsplan en op basis van welke voorwaarden.

 

Kwaliteitsteam Buytenpark: uitbreiding ongewenst

Kwaliteitsteam Buytenpark vindt uitbreiding van activiteiten door SnowWorld ongewenst met het oog op het karakter van het Buytenpark. Zij wijzen erop dat een hotelvoorziening in het Buytenpark volgens het bestemmingsplan zonder meer niet is toegestaan en bouw aan strikte hoogte-eisen zijn gebonden.

Kwaliteitsteam Buytenpark: “Het Kwaliteitsteam Buytenpark ziet geen enkele aanleiding van die randvoorwaarden in het huidige bestemmingsplan af te wijken. We zullen dan ook op zeer korte termijn aan het gemeentebestuur laten weten niet veel heil te zien in het geschetste traject. Zonde van de tijd, de moeite en het geld.”
Zij zien meer in verplaatsing van SnowWorld naar Bleizo-West, een nieuw te ontwikkelen en nu nog onbebouwd gebied van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland aan weerszijden van de A12.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-