politiebus 2Een 21-jarige Zoetermeerder is woensdag door de politie aangehouden in verband met de geweldsincidenten in Delft, vorige week. De opgepakte man wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in de Breestraat, Delft.

Volgens het OM (Openbaar Ministerie) zijn er aanwijzingen dat de verdachte  mogelijk de vluchtauto bestuurde die bij het incident is gebruikt. Veel is nog onduidelijk in deze zaak. De politie kwam op maandag 8 oktober af op een melding dat er verdachten waren met een pistool bij een coffeeshop in de Breestraat in Delft. Toen deze verdachten er bij de komst van de politie vandoor gingen op een scooter, is er door de politie geschoten.

Later die maandag werd er bij het Langeland Ziekenhuis een 18-jarige Zoetermeerder met een schotwond afgezet. Deze jongeman overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er wordt nog onderzocht of het hier dezelfde vluchtauto betreft en wat precies de rol was van deze 21-jarige verdachte. De verdachte zit vast in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

-advertenties-

-goede doel-