Exposities en tentoonstellingen nu in Zoetermeer te zien.

14 okt - 12 nov 2023

Expositie 'Heimelijk Zichtbaar'

FranxIn de expositie bij kunstgarage Franx is kunst van Bob Mollema en Luuk van Son te bewonderen.

Bob Mollema is door de Volkskrant uitgeroepen tot opkomend talent van 2023. In zijn kunst houdt hij zich bezig met de menselijke relatie tot de natuur. In zijn kleurrijke en visueel explosieve kunst werkt Bob graag met potlood, olieverf, oliepastel, krijt en verschillende druktechnieken.

Rauw, confronterend en zonder opsmuk - zo kan de kunst van Luuk van Son omschreven worden. Hij werkt met fotografie, zeefdruk, installaties, schilderkunst, collages en mixed media. De maker heeft oog voor de schoonheid van imperfectie.

november 2023

Fotogroep Zoetermeer exposeert 38 foto’s

GerardFotogroep Zoetermeer toont in deze expositie vrij werk van de leden, deels tot stand gekomen tijdens diverse werkgroep-activiteiten, evenals een aantal foto’s rond het maand-thema van de bibliotheek. In november is dit het thema “60 jaar bibliotheek Zoetermeer”.

De expositie is vrij toegankelijk en gedurende de gehele maand november te zien in Bibliotheek Forum Zoetermeer tijdens openingsuren van de bibliotheek (weekdagen van 8 tot 20 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur).

Fotogroep Zoetermeer bestaat al meer dan 50 jaar en is een actieve vereniging van enthousiaste amateurfotografen. Voor verdere informatie, zie https://www.fotogroep-zoetermeer.nl

tot 1 december 2023

Foto Natasja VlastraNatasja Vlastra exposeert schilderijen tot 1 december 2023 op de ‘Veranda’ op de 1e etage van het woonzorgcentrum Vivaldi. Natasja vond in het verleden ontspanning in het sporten. Door ziekte traden er beperkingen op in haar functioneren waardoor het sporten niet meer ging zoals zij zou willen.

Besmet met het schildervirus

Zij ging op zoek  naar een andere hobby en begon met het maken van schilderijen. Zij bleek daarin zeer talentvol en werd vervolgens met het schildervirus besmet.  Zij heeft inmiddels veel schilderijen gemaakt en heeft ook al diverse exposities op haar naam. De Kunstcommissie biedt belangstellenden de gelegenheid om nu in Vivaldi van haar werk te genieten.

Natasja is begonnen met  met acrylverf, maar werkt nu ook met olieverf. Zij probeert daarbij diverse technieken uit. Zij laat bijvoorbeeld restjes verf  opdrogen en gebruikt deze weer in haar nieuwe schilderijen. Zelf zegt zij hierover:  “Mijn ideeën komen meestal ineens bij me op. Dat kan zijn door iets wat ik zie of door foto’s die ik maak. Ik schilder zowel realistische beelden als moderne kunst. Daarbij vind ik het wel belangrijk dat de kijker er een gevoel of emotie bij krijgt.”

Bijna al haar werken zijn te koop. Kijk voor meer informatie op haar website: www.vlasart.nl. U kunt haar ook bereiken via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie in het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45, is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

4 oktober tot 6 december

ChrisExpositie Fotogroep Zoetermeer

Deze expositie is samengesteld uit foto’s van twee fotografen, nl. Rita Colognola en Chris Jacobs.

Zij zijn allebei geïnteresseerd in allerlei onderwerpen zoals natuur, architectuur en macrofotografie.
Bij macrofotografie wordt het onderwerp van dichtbij gefotografeerd, zodat vaak details zichtbaar worden die men normaliter nauwelijks opmerkt. Ook “de mens” wordt niet vergeten.

Alle foto’s worden tentoongesteld in eetcafé de Leyens Gondelkade 33 te Zoetermeer.
De tentoonstelling is van 4 oktober tot 6 december en is vrij toegankelijk.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag/zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

-goede doel-