Dorp Palenstein

 • De Social Sofa’s van Dorp

  Social sofa Zoetermeer Van Galenstraat 1Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Straat in beeld: de Karel Doormanlaan

  karel doormanlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Karel Doormanlaan in de wijk Dorp.

 • Sint bezoekt Dorpsstraat

  20231122 42158Sinterklaas bezocht woensdagmiddag de Dorpsstraat en ging met ieder kind op de foto in Bakkerij Pieterse. Veel kinderen die langs kwamen herkenden de Bakkerij van de serie Sint wil Taart, waarvan woensdag de laatste aflevering werd uitgezonden. Ook Huispiet was aanwezig om met de kinderen op de foto te gaan.

 • Makersmomenten staan centraal bij Franx

  2023 11 17 CT 0007Zaterdag 18 september heeft kunstgarage Franx de nieuwe expositie Makersmomenten geopend. Deze groepsexpositie van ruim 50 kunstenaars brengt meubels, fotografie, schilderkunst, beeldende kunst en meer samen in verschillende stijlkamers.

 • Veel Pieten op kletsnatte intocht

  53344199839 c06bca7263 kHet was echt 'Pietenweer' volgens Sinterklaas tijdens de intocht in het Stadshart en de Dorpsstraat. Bij aankomst van Sinterklaas in het Stadshart was het nog even droog, maar even later begon een regenbui die de rest van de middag bleef. Ondanks het natte weer genoten toch veel mensen van de intocht.

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk met improvisaties

  duo delibes copyWoensdag 22 november zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door duo Delibes. Aanvang 12.45 uur. Duo Delibes bestaat uit de Spaanse zuster Esther en Sara Gutiérrez.

 • Mosselmaaltijd Lions Club Zoetermeer

  mosselmaaltijd1Afgelopen zaterdag, 11 november, hield de Lions Club Zoetermeer voor de 6e keer zijn jaarlijkse mosselmaaltijd. De Oude kerk was weer omgetoverd naar een gezellig restaurant waar 175 gasten en sponsoren genoten van mosselen of een lekkere mixed grill.

 • Sinterklaas-wandeling Stadsgidsen

  SinterclaesDe Stadsgidsen organiseren dit jaar nog een speciale Sint Nicolaas wandeling, op woensdagmiddag 29 november. De Nicolaaswandeling is niet bedoeld voor (kleine) kinderen, zeker niet voor diegenen die er nog in geloven.

 • De Social Sofa’s van Palenstein en Driemanspolder

  657a031f 9084 42d3 bf2d 83803a035d5c 2Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Op de Koffie bij Kunstgarage Franx

  op de koffie bij franxVanaf november 2023 t/m december 2024 zal er maandelijks een gratis rondleiding speciaal voor (jong) senioren plaatsvinden bij Kunstgarage Franx. Na de rondleiding vindt er een nagesprek plaats over de tentoonstelling onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.

 • Lions helpen Molen De Hoop

  TarweblazerTijdens de Mosselmaaltijd voor goede doelen van de Lions in 2022, kreeg Stichting Molen de Hoop 50% van de avondopbrengst. Dat was maar liefst € 10.000,- en het bedrag is aangewend om een zogenaamde tarweblazer te kopen, waarmee tarwe naar de twee silo’s bovenin de molen wordt geblazen.

 • Lampionnenoptocht Sint Maarten in Zoetermeer

  Oude Kerk Nicolaaskerk LampionnenoptochtZaterdag 11 november is dé dag om met lampionnen en liedjes in het Dorp van Zoetermeer Sint Maarten te vieren. In Zoetermeer bestaat een goede traditie om op de feestdag van Sint Maarten met lampionnen langs de deuren te gaan en een liedje te zingen.

 • Sinterklaas intocht programma 2023

  Sinterklaas Zoetermeer Poster 2023Het programma van de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer is bekend: op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in Zoetermeer! De intocht start al om 10 uur in het Stadshart en gaat vervolgens richting de Dorpsstraat.

 • Vocapella, 40 jaar kamerkoor van het CKC

  vocapella fotokopieKamerkoor Vocapella bestaat 40 jaar en viert dit met een groots concert in de Oude Kerk op zaterdagmiddag 4 november. In beeld, tekst en muziek komen 40 jaar voorbij. Hoe zij begonnen als enthousiast koortje en zijn uitgegroeid naar het huidige a capella kamerkoor Vocapella van het CKC.

 • Vier verschillende orgels bij concert in Oude Kerk

  5F1D15A0 5BD7 4D4B AA32 5045AF0D3E18In de oude kerk worden twee verschillende concerten gegeven. Woensdag 27 september zal het lunchpauzeconcert  worden gegeven door Fernando Cordas (gitaar). Zaterdag 4 november vindt er een speciaal orgelconcert plaats door Ronald de Jong. Tijdens dit concert speelt hij op vier verschillende orgels.

 • 2 November: Allerzielen en het Nicolaaskerkhof

  Allerzielen NicolaaskerkhofOp donderdag 2 november biedt het Nicolaaskerkhof aan het Nicolaasplein u de gelegenheid om te gedenken. Het menselijk leven is kwetsbaar en nu het weer vroeger donker wordt is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen.

 • Vertelvoorstelling op Thrillerfestival

  Scylla Theaterproducts slaap lekkerOp 27 oktober 2023 organiseert de Herberg van de Muze de vertelvoorstelling 'Duistere Verhalen... om niet bij in slaap te vallen', in het CKC & partners gebouw in Zoetermeer. De Herberg van de Muze brengt een aantal nationaal en internationaal bekende vertellers bijeen om duistere verhalen te vertellen om niet bij in slaap te vallen.

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk met zang en luit

  LunchconcertWoensdag 25 oktober zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk van Zoetermeer worden verzorgd door Iris Bouman (mezzo sopraan) en Manou Schreiner (luit). De aanvang  van het concert is 12.45 uur en de toegang is gratis.

 • Patat&More gaat verhuizen naar Pilatusdam

  PM logoVanwege aanhoudende groei gaat Patat&More verhuizen naar een nieuw onderkomen. Ze betrekken nog voor het einde van het jaar een pand aan de Pilatusdam 17A. Eigenaar René Pomes: “Dit is voor ons een mooie, logische stap.”

 • Nieuwe expositie 'Heimelijk Zichtbaar'

  FranxOp zaterdag 14 oktober opent de nieuwe expositie Heimelijk Zichtbaar bij kunstgarage Franx. Van 16.00 tot 18.00 uur ben je van harte welkom om de kunst van Bob Mollema en Luuk van Son te bewonderen. Natuurlijk kun je ook een drankje doen bij Kiki at Franx.

-advertenties-

-goede doel-