Rokkeveen

 • Foto van de week

  Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Houtbuurt verduurzaamt woningen ‘op eigen houtje’

  Startbijeenkomst verduurzaming HoutbuurtIn de Houtbuurt in Rokkeveen nemen bewoners de regie over het verduurzamen van hun woningen, geholpen door de gemeente. Op 16 november bezochten bewoners van Pangahout, Perobahout, Plataanhout, Raminhout, Resakhout en Sipohout een startbijeenkomst over verduurzaming van hun woningen.

 • Nederlands team tweede op Rolstoelhockey toernooi

  rolstoelhockey2Het Nederlandse team is op de tweede plaats geëindigd bij het internationaal rolstoelhockeytoernooi dat dit weekend in Sporthal de Veur werd georganiseerd. Het toernooi voor nationale teams wordt gezien als een onofficieel EK.

 • Foto van de week

  lex_helvensteijn_balijFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Picasso past onderwijsplan aan

  rv vo picassolyceumVanaf de start van het schooljaar is er veel onrust bij het Picasso Lyceum over het nieuwe schoolsysteem dat zij na de zomervakantie invoerden. Inmiddels is ook de Inspectie van Onderwijs langs geweest en past de school het onderwijsplan op meerdere fronten aan.

 • Lekker meezingen bij Korendag in Rokkeveen

  Korendag_Winkelcentrum_RokkeveenMidden in Winkelcentrum Rokkeveen werd zaterdag 28 oktober de Korendag gehouden met maar liefst 6 verschillende koren. Het publiek mocht lekker meezingen met de bekende nummers, het bleef de hele dag druk in het winkelcentrum.

 • Weekend Foto

  Rianne_Veeninga_zonsondergang_watertorenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Jubileumconcert Stichting Regenboogmuziek

  ruth hoscheid1 bijlsma kopie 1Op woensdag 8 november aanstaande viert de Stichting Regenboog Muziek haar 15-jarig bestaan. Dat doet ze met een feestelijk concert door celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth. Voor de 'couleur locale' zullen de musici de werken kort toelichten.

 • Straat in beeld Maria Montessorilaan

  montessorilaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht.
  Deze week: de Maria Montessorilaanin Rokkeveen.

 • Internationaal rolstoelhockey in Zoetermeer

  parafloor tournamentOp 9/10/11 november 2023 wordt er in Sporthal de Veur een internationaal rolstoelhockeytoernooi voor nationale teams georganiseerd, genaamd International Parafloorball Tournament Zoetermeer 2023. Het gaat hier om een 5 landentoernooi tussen Nederland, Zweden, Tsjechië, Zwitserland en België.

 • Weekend Foto

  Paul_Appel_RokkeveenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Locatie inZet Rokkeveen wordt nog gezelliger

  cheque inzetMandy Hulscher, sociaal makelaar van Palet Welzijn bij inZet Rokkeveen ontving een cheque van Kleurrijk NVM Makelaars voor de aankleding van de locatie. Met het geld worden accessoires gekocht om locatie Rokkeveen nog sfeervoller te maken.

 • Camera’s moeten liften Mandelabrug beschermen

  3mp mandelabrug ingangDe liften van de Mandelabrug zijn regelmatig buiten werking door storingen, die vaak veroorzaakt worden door vandalisme. De gemeente wil nu twee camera’s plaatsen bij beide in- en uitgangen van de Mandelabrug om te voorkomen dat de liften elke keer weer onklaar worden gemaakt.

 • Open Monumentendag houdt erfgoed levend

  monumentendagDe Open Monumentendag werd zaterdag 9 september geopend door wethouder Willeke Mertens bij de Watertoren in Rokkeveen. Zij onthulde daar een historisch informatiebord over de watertoren. Op maar liefst 25 locaties in Zoetermeer werden de deuren geopend voor bezoekers.

 • Weekend Foto

  waug 23 Rianne_Veeninga_zonsopkomst_balijbrugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Opening Tunnelkas Wijktuin Rokkeveen

  Opening kas wijktuin 23 Aug 2023 16u22m03sWijkwethouder Marijke van der Meer heeft woensdag 23 augustus de nieuwe tunnelkas van de wijktuin Rokkeveen officieel geopend. De nieuwe tunnelkas biedt de wijktuin een ruimte van 65 vierkante meter voor allerlei activiteiten.

 • Wethouder Jennétunnel weer open

  jennetunnel1De wethouder Jennétunnel is weer open voor fiets- en bromverkeer. De fiets- en voetgangerstunnel bij station Zoetermeer Oost tussen Rokkeveen en Dorp was tijdelijk afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden.

 • Foto van de week

  aug23 J_Stahlecker_Vernispad_in_RokkeveenFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Ruim 1000 kinderen genieten van Speelmeerweek

  20230817 40191Ruim 1000 Zoetermeerse kinderen hebben deze week weer genoten van een week heerlijk spelen bij de Speelmeerweek. De Speelmeerweek werd weer georganiseerd in Sporthal De Veur in Rokkeveen, met veel inzet van de sportfunctionarissen en vele vrijwilligers.

 • Egels kijken tijdens open dag Egelopvang

  egel zit in een weegschaal van de Egelopvang ZoetermeerDe Egelopvang doet al 29 jaar goed werk voor egels in Zoetermeer. Zij houden op zaterdag 26 augustus een open dag zodat iedereen kan zien hoe zij werken. Ook zullen er dan verschillende activiteiten rond hun gebouw in Rokkeveen gehouden worden.

-advertenties-

-goede doel-