Stadscentrum

 • De Social Sofa’s van het Centrum-Stadshart

  Samen ZoetermeerHeb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Tijdelijk cameratoezicht rondom halte Centrum-West

  sh station centrumwestNa twee ernstige geweldsincidenten bij Randstadrailhalte Centrum-West stelt burgemeester Bezuijen tijdelijk cameratoezicht in voor dit gebied. Twee medewerkers van de HTM zijn, in twee losstaande incidenten, ernstig mishandeld.

 • Veel Pieten op kletsnatte intocht

  53344199839 c06bca7263 kHet was echt 'Pietenweer' volgens Sinterklaas tijdens de intocht in het Stadshart en de Dorpsstraat. Bij aankomst van Sinterklaas in het Stadshart was het nog even droog, maar even later begon een regenbui die de rest van de middag bleef. Ondanks het natte weer genoten toch veel mensen van de intocht.

 • Geen vuurwerkshow in Zoetermeer met Oud en Nieuw

  Vuurwerk 2Er komt geen grote vuurwerkshow op de Markt deze jaarwisseling. In plaats daarvan komen er twee lasershows, één voor de jeugd en één om 12 uur ‘s nachts. Bewoners mogen nog wel vuurwerk afsteken, behalve op de vuurwerkvrije zones.

 • Heel Zoetermeer bakt voor de bieb

  heel zoetermeer baktDe Zoetermeerse Bibliotheek bestaat 60 jaar en als jarige verdient dat natuurlijk taart! In de Hoofdbibliotheek in het Stadshart werd zaterdag 11 november dan ook een grote bakwedstrijd gehouden. Op lange tafels werden alle taarten uitgestald in de bibliotheek.

 • De bioscoop in Zoetermeer bestaat 25 jaar

  Bioscoop 1998De Zoetermeerse bioscoop bestaat dit jaar 25 jaar. In die tijd hebben heel veel Zoetermeerders genoten van mooie films, wie kent de bios niet? In de loop der jaren is er veel veranderd en verbouwd, maar de bioscoop is nog steeds een begrip in Zoetermeer. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten op zondag 12 november. 

   

 • Heel Nederland Leest in Bibliotheek Zoetermeer

  sony boyVanaf woensdag 1 november leest heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Dit weergaloze boek over een Surinaamse student en een Hollandse vrouw die samen Joden onderdak boden, is in november gratis op te halen in de bibliotheek (zo lang de voorraad strekt).

 • Bak jij de beste taart van Zoetermeer?

  taart2 copyThuisbakkers en keukenprins(ess)en opgelet. Bibliotheek Zoetermeer is jarig en bij een verjaardag hoort taart. Daarom organiseert de bibliotheek een bakwedstrijd. Benieuwd naar wat de jury van jouw taart vindt?

 • Sinterklaas intocht programma 2023

  Sinterklaas Zoetermeer Poster 2023Het programma van de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer is bekend: op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in Zoetermeer! De intocht start al om 10 uur in het Stadshart en gaat vervolgens richting de Dorpsstraat.

 • Woningbouw Cadenza 2 feestelijk van start

  20231030 41877Aan de Italiëlaan in Stadshart Zoetermeer komt een woontoren met 221 appartementen. Maandag 30 oktober is de start van de bouw feestelijk gevierd. Op uitnodiging van ontwikkelaar Stadswaarde mocht wethouder Jan Iedema (binnenstad) de ceremoniële handeling verrichten.

 • Trick or Treat trekt veel bezoekers

  20231027 41812De Trick or treat in het Stadshart trok vele kleine bezoekers richting het winkelcentrum. Op vrijdag moesten zij de regen trotseren om de speurtocht langs alle Halloween karakters op te lossen. Veel kinderen waren zelf ook verkleed in kleine spookjes, dracula’s of andere monsters.

 • Scary Zones om te griezelen met Halloween

  53293148485 fbc114d2c8 cDit weekend stond het Stadshart Zoetermeer weer bekend als engste plek van de regio. In het hele Stadshart waren scare actors te vinden, die er zo angstaanjagend mogelijk uitzagen. De Scare Zones, in wat normaal het stiltepark is, waren gevuld met angstige kreten van bezoekers, die genoten van de schrikeffecten.

 • Corine Hartman wint Max Gouden Vleermuis 2023

  Thrillerfistival Vleemuis 54Tijdens het Boekenfestival van zondag 22 oktober maakte Omroep MAX directeur Jan Slagter de winnaars bekend van de Vleermuizen. Corine Hartman won de MAX Gouden Vleermuis 2023 en ontving uit handen van Jan Slagter een sculptuur, een oorkonde en een cheque ter waarde van € 5.000,--.

 • Thriller Talkshow in de bibliotheek

  2022 10 30 Boekenfestival 61Van zondag 22 tot en met zondag 29 oktober staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. De Thriller Talkshow in de bibliotheek sluit zondag 29 oktober het festival af.

 • Activiteiten rondom het Thriller Festival

  booktalk burgersTijdens het Thrillerfestival (22 oktober t/m 29 oktober 2023) organiseert ook de Bibliotheek verschillende thema activiteiten. Een BookTalk met Eva Burgers, spannende mini-workshops bij de Biebfabriek en het festival wordt afgesloten met een Thriller Talkshow.

 • Werk Europatunnel duurt langer

  EuropatunnelDe werkzaamheden aan de Europatunnel lopen vanwege slecht weer mogelijk vertraging op. De werkzaamheden liggen nog op schema, echter gooit de verwachte regen op vrijdag 20 oktober wellicht roet in het eten.

 • Rotary, 100 jaar is niet genoeg

  fietsestafette rotary Zondagmorgen 22 oktober klinkt om 10.00 uur op de markt bij de Dobbe het startschot voor een estafette-fietstocht naar Leiderdorp. Rotary bestaat 100 jaar, dit wordt gevierd met een estafette in het teken van vrede en veiligheid.

 • Griezelen in dé Halloweenstad van Nederland

  unnamedLiefhebbers van Halloween weten het al lang: er is maar één stad in Nederland waar je als griezelfan echt goed aan je trekken komt en dat is Zoetermeer. Van heinde en verre, zelfs uit het buitenland, komen liefhebbers van Halloween en spektakel elk jaar in oktober naar het Stadshart.

 • Heel Zoetermeer bakt competitie

  taart versierdOp 11 november 2023 viert de Bibliotheek haar 60 jarig jubileum. Dit viert de bieb onder andere met een ‘Heel Zoetermeer bakt competitie’. Wil jij jouw bakkunsten laten zien en laten beoordelen door een vakkundige jury? Opgeven kan tot 25 oktober 2023.

 • Break-in box: Het geheim van Professor Rövers

  break in boxIn de Bibliotheek is er een leuke herfstvakantieactiviteit voor de jeugd ca 10-14 jaar, een Break-in box. Een soort escaperoom, maar alleen ga je dit keer inbreken in plaats van uitbreken. De Break-in box is woensdag 18 oktober in de bibliotheek.

-advertenties-

-goede doel-