Zoetermeer biedt als groene stad veel mogelijkheden om te spelen voor kinderen. Elke wijk heeft meerdere kleine speelplekken met enkele speeltoestellen en trapveldjes waar kinderen lekker buiten kunnen spelen. Ook in de parken zijn volop speelmogelijkheden te vinden. De speeltuinen in de wijken kunt u terug vinden op onze pagina over speeltuinen in de stad: Waar-in-zoetermeer-zijn-speeltuinen

Buiten spelen

Er zijn twee  natuurspeeltuinen in Zoetermeer, in Oosterheem en in De Leijens. In Rokkeveen is er Speelbos De Balij, waar kinderen heerlijk in de natuur kunnen struinen en spelen. Seghwaert heeft een eigen natuurspeelplek in de Hof van Seghwaert.

Natuurspeeltuin De Flierefluiter

Deze natuurspeeltuin is in het voorjaar van 2012 aangelegd, na de herinrichting van het Binnenpark in de wijk  De Leijens. De speeltuin ligt in het Binnenpark, op de hoek van de Zwaardslootseweg en de Filmlaan. Kinderen kunnen er klimmen over boomstammen, spelen met het water en dammetjes bouwen of hutten bouwen.

lok-speeltuin-leijens4 lok-speeltuin-leijens8


Natuurspeeltuin De Vrijbuiter

De Vrijbuiter ligt in het Heempark tegenover de straat Tasmanië in de wijk Oosterheem. Het is een natuurspeelterrein waar kinderen vrij in de natuur kunnen spelen met allerlei natuurlijke elementen zoals zand, water, heuvels, zwerfkeien, stammen en takken.

oh-vrijbuiter2 oh-vrijbuiter13 oh-vrijbuiter14

Speelbos De Balij

Het speelbos bevindt zich direct achter Kinderboerderij De Balijhoeve aan het Kurkhout 100. Er is parkeerruimte bij de kinderboerderij, het bos is ook met de fietsbrug via Meerzicht te bereiken. De Balij is een jong bos vlakbij de stad, maar toch helemaal in de natuur. Met moerasbos en natuurbos en een speelbos voor ridders en jonkvrouwen. In de aangegeven delen van het bos hoeven kinderen nu eens niet netjes op de paden te blijven lopen, maar mogen ze struinen en zelf hun weg zoeken door de bomen. Er liggen oude takken om hutten te bouwen.

lok-park-balijbos9 lok-park-balijbos11 lok-park-balijbos3

 
Speeltuin Westerpretlogo-westerpret2

Speeltuin Westerpret, is gelegen in het Westerpark, naast recreatiecentrum Westerpark. De speeltuin heeft heel veel leuke en veilige buitenspeeltoestellen, en een gescheiden speelruimte voor de allerkleinsten. Koffie, koek en ijs verkrijgbaar.

Locatie:
Bowling & Recreatiecentrum Westerpark
Heuvelweg 4
2716 DZ Zoetermeer

telefoon: 079 351 87 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
lok-westerpark-speeltuin lok-westerpark-speeltuin2

 

Hof van Seghwaert

In de perenboomgaard Hof van Seghwaert kunnen kinderen ook lekker buiten spelen, bijvoorbeeld met modder spelen in de modderkeuken. Er is een uitkijktoren, een blote voetenpad en een waterpomp met een berg zand. kortom, kinderen kunnen zich tussen de perenbomen uitstekend vermaken. De Hof is, afhankelijk van de seizoenen, op verschillende dagen en tijdstippen geopend. Het hele jaar rond is de Hof in ieder geval op woensdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf april (tot september) is de Hof ook op zondagmiddag geopend. Meer en aanvullende informatie vindt u hier.

hof seghwaert 1  hof seghwaert 2  hof seghwaert 3 

 

Buurttuin Zoete Aarde

Buurttuin Zoete Aarde in De Leyens heeft een fijne buitenspeeltuin, waar kinderen dagelijks welkom zijn van 10-16 uur in het tuinseizoen van april tot en met oktober. Je vindt de Zoete Aarde aan de Broekwegzijde 195.

speeltuin Buurttuin Zoete Aarde

 

Natuurspeeltuin Driemanspolder

In het Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder vind je naast een groot grasveld om lekker te (voet)ballen ook een natuurspeeltuin die uitnodigt om met natuurlijke materialen te spelen en te ontdekken.

 20230421 37872 20230421 37875 

 

Binnen spelen

Funzone Zoetermeer

Indoor speelparadijs Funzone Zoetermeer aan de Voorweg 107 biedt een optimale speelbeleving in een veilige en avontuurlijke omgeving. Kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar kunnen o.a. klimmen, klauteren en glijden verdeeld over vier etages. Naast het binnen speelparadijs is er ook een buiten gedeelte met speeltoestellen waar de kinderen zich kunnen uitleven bij droog weer.

-advertenties-

-goede doel-