In Zoetermeer zijn drie stadsboerderijen en boerderij Het Geertje, die elk met een heel eigen uitstraling en unieke kenmerken de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Het Buitenbeest is geopend van 10:00 - 17:30 uur van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag en zondag van 10:00 - 17:00 uur. De Balijhoeve en De Weidemolen dagelijks van 10:00 - 17:00 uur. Op boerderij Het Geertje bent u welkom van 10:00 - 17:30 uur van maandag tot en met zaterdag en van 11:00 - 17:00 uur op zon- en feestdagen.

    

 

Speelboerderij Het Buitenbeestlogo-boerderijbuitenbeest

Voorweg 93
2715 NG Zoetermeer
079-3520624
stadsboerderijen.org/stadsboerderijen/speelboerderij-het-buitenbeest/

 Het Buitenbeest is de oudste boerderij van Zoetermeer, de rijksmonumentale hoeve stamt uit 1811. Het is het type langhuis boerderij, de stallen staan in het verlengde van het woonhuis. De boerderij is voorzien van een authentiek rieten dak en is nog volledig in bedrijf. De boerderij biedt plaats aan vele dieren, waaronder koeien, paarden, geiten, varkens en heel veel kippen, konijnen en andere kleine dieren. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen en ook in de schoolvakanties is er altijd wel wat te beleven.

De kinderboerderij heeft een aantal speelplekjes met houten speeltoestellen en biedt veel mogelijkheden om te knuffelen met de dieren.

Op het Speeleiland vindt u het nieuwe activiteitencentrum (met kas) en de natuurspeelplek waar kinderen kunnen spelen en knutselen. Daarnaast zijn er diverse dierenweides en een wijktuin waar kinderen van groep 5 schooltuinlessen krijgen. In het activiteitencentrum kunnen kinderen bij De Drie Ballonnen terecht voor kinderopvang of buitenschoolse opvang.

lok-boerderij-buitenbeest8

lok-boerderij-buitenbeest-speeltuin

mz buitenbeest zijkant

 

 

 

Stadsboerderij de Balijhoevelogo-balijhoeve

Kurkhout 100
2719 JZ Zoetermeer
079-3620832
stadsboerderijen.org/stadsboerderijen/stadsboerderij-de-balijhoeve/

Grote kinderboerderij met veilige speeltuin voor kleine kinderen, lakenvelder koeien, pony's, ezels, knuffelhoek met cavia's en kaasmakerij. De Balijhoeve is gebouwd voor de Floriade van 1992 in Zoetermeer en werd na de Floriade ingezet als stadsboerderij voor de snelgroeiende wijk Rokkeveen. De boerderij is modern en milieu vriendelijk opgezet en betrekt zijn energie bijv van zonnepanelen.

De Balijhoeve grenst aan de Balij, het grote groengebied tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft. In het Balijbos is ook een speelbos voor kinderen, waar zij niet netjes op de paden hoeven te blijven, maar hutten mogen bouwen en rondstruinen in de natuur.

 

lok-boerderij-balijhoeve.6 lok-boerderij-balijhoeve.8 lok-boerderij-balijhoeve.-ezeltje3

 

Stadsboerderij De Weidemolen


Burg. Middelberglaan 2
2721 DX Zoetermeer
Tel: 079 3434181

stadsboerderijen.org/stadsboerderijen/stadsboerderij-de-weidemolen/

Boerderij de Weidemolen is de nieuwste stadsboerderij van Zoetermeer en werd geopend in in de wijk Oosterheem in 2010. De boerderij is vernoemd naar de weidemolen die vroeger in dit gebied stond om de polder droog te malen. Op de boerderij staat ook een nieuwe weidemolen die water uit Oosterheem wegpompt. De boerderij is klimaat neutraal gebouwd, wat betekent dat er net zo veel energie wordt geproduceerd (zonnepanelen, windenergie, warmtepomp) als dat er verbruikt wordt.

De boerderij heeft heel veel dieren, de kinderen mogen meehelpen deze te verzorgen. Er is ook een terras met een professionele keuken. Op de kaart staan vooral gerechten die met streek- en biologische producten worden gemaakt, zo mogelijk afkomstig van de boerderij zelf.

 

 lok-boerderij-weidemolen

 lok-boerderij-weidemolen2

 lok-boerderij-weidemolen3

 

Boerderij Het Geertjelogo-geertje

Geerweg 7
2381 LT
Zoeterwoude
071-5802642

Email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: https://hetgeertje.nl/

Boerderij Het Geertje staat in de Geerpolder midden in de natuur. Bezoekers vergeten al snel dat zij op nog geen 10 minuten afstand van de stad zijn. Het Geertje is een volledig draaiende biologische veehouderij, waar bezoekers van harte welkom zijn om te kijken of een handje mee te helpen. Het Geertje verkoopt de eigen biologische producten, zoals melk en kaas, maar ook appelsap, biologisch vlees, honing en vele kado artikelen in de boerderij winkel.

Kinderen kunnen in het voorjaar de kleine geitjes een flesje melk geven, een pony ritje maken of spelen in de speeltuin. Ook kun je bij het Geertje kano's en roeiboten huren en voor wie er aan één dag niet genoeg heeft zijn er eenvoudige trekkershutjes beschikbaar om te overnachten. De jaarlijkse kerstmarkt op Het Geertje is een fenomeen in Zoetermeer en omgeving en trekt elk jaar vele bezoekers.

 

 lok-geertje2

 lok-noordaa-hetgeertje-ponyritje

 lok-geertje-geitjes-voeren

-advertenties-

-goede doel-