Seghwaert Noordhove

 • Wijkwethouder Mertens plant boom

  Wethouder Willeke Mertens Boomplantdag Zoetermeer 6Wijkwethouder Willeke Mertens heeft samen leerlingen in het kader van de Boomfeestdag een boom geplant in Seghwaert. Woensdag 15 november was de Nationale Boomfeestdag, een dag waarop veel aandacht is voor bomen en nieuwe bomen geplant worden.

 • Weekend Foto

  p nicolaas noordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De Social Sofa’s van Noordhove

  Scharounlijn 1Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Straat in Beeld: Van Ravesteynplan

  IMG 2694De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Van Ravesteynplan in de wijk Noordhove. 

 • Foto van de week

  nicolaas_Rogerslijn_NoordhoveFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  Nicolaas_Aldovan_Eyckpark_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Lekker en gezond ontbijtje op de Touwladder

  20231013 41728Burgemeester Bezuijen schoof vrijdagochtend 13 oktober aan voor een bijzonder ontbijt bij de leerlingen van KC de Touwladder in Seghwaert. Op school is hier iedere dag voor de leerlingen de mogelijkheid om met elkaar te ontbijten en daar maken veel leerlingen gebruik van.

 • De Social Sofa’s van Seghwaert

  Leidsewallen 1Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Foto van de week

  Piet Nicolaas Noordhove sept23Foto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Juf Anne, al 40 jaar een super juf

  juf AnneNiet veel mensen kunnen het zeggen: 40 jaar voor dezelfde werkgever werken. Juf Anne de Vries van IKC De Baanbreker uit Noordhove kan dat wél: op vrijdag 8 september is zij maar liefst 40 jaar in dienst bij stichting OPOZ, waarvan de juf al 37 jaar op IKC De Baanbreker werkt.

 • Twee mannen aangehouden na schoten Kerkenbos

  agent en politielintTwee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident aan het Kerkenbos, Meerzicht, op vrijdagavond 8 september. Bewoners hoorden rond 15.00 uur een harde knal. Andere getuigen zagen twee mannen in een auto er snel vandoor gaan na het lossen van een schot.

 • Fietsbrug Waterleliepad gesloten

  brug gesloten 3De fietsbrug Waterleliepad over de Leidse Wallenwetering is gesloten tot en met 22 september. De brug vertoonde veel slijtage en wordt in zijn geheel vervangen.

 • Perenpluk gaat van start in Zoetermeer

  Perenpluk 3De perenpluk gaat beginnen en daarom ben je op zaterdag 9 september van 10 -16 uur (zolang er nog peren hangen) welkom voor de perenpluk in De Hof van Seghwaert en Buurttuin Zoete Aarde. Het belooft een mooie oogst te worden.

 • Straat in beeld: Gaudilijn

  gaudilijnVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Gaudilijn in Noordhove. 

   

 • Feestelijke opening STEAM-lokalen Het Noorderlicht

  STEAMDe STEAM-lokalen van Basisschool Het Noorderlicht werden vrijdag 18 augustus, net voor de start van het nieuwe schooljaar, feestelijk geopend. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.

 • Weekend Foto

  waug 23 p.nicolaas_kat_in_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Kinderen koken heerlijke gerechten in Noordhove

  Kinderen koken Wijktuin NoordhoveIn een samenwerking van KinderResto en Piëzo hebben kinderen in Wijktuin Noordhove heerlijke en gezonde gerechten leren maken. Onder leiding van een echte kok hebben de kinderen drie weken achter elkaar in kleine teams in totaal negen verschillende gerechtjes gemaakt.

 • Natuur Ranger Club in teken van bomen en fruit

  Nature Ranger Club Broodjes bakken fotoNa de zomervakantie gaan de Natuur Rangers, tot aan de herfstvakantie, weer iedere 14 dagen aan de slag in de perenboomgaard. Woensdag 23 augustus onderzoeken zij van 14.00-15.30 uur het Tiny Forest. Dit bosje naast de Hof van Seghwaert groeit als kool. Geldt dat voor alle boompjes?

 • Road 2 Nowhere speelt live in Hof van Seghwaert

  Road 2 Nowhere 1Heerlijk van live akoestische muziek genieten in een perenboomgaard? Dat kan op zondag 20 augustus van 13.30 - 15.30 uur in de Hof van Seghwaert, hét groene hart van de Zoetermeerse wijk Seghwaert, want dan speelt Road 2 Nowhere daar.

 • Creaties van huttenbouwers in Seghwaert

  20230808 40160Kinderen worden in Seghwaert experts in het bouwen van hutten tijdens de Huttenbouwweek van YMCA in Seghwaert. De hele week wordt gebouwd aan de mooiste creaties, waarbij de kinderen al hun fantasie mogen gebruiken.

-advertenties-

-goede doel-