Meerzicht Driemanspolder

 • De Social Sofa’s van Meerzicht

  Social sofa Zoetermeer Zijlberg 2Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Weekend Foto

  Cok_van_aalst_zonsondergang_MeerzichtFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  Stahlecker_BredewaterFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Sint en Piet al gespot in het Westerpark

  20231112 103924 copySinterklaas en Piet zijn al gespot in het Westerpark, terwijl ze morgen pas aankomen in Nederland. Hebben ze hier een schuilplaats gevonden tot aan de intocht? Nee, het gaat hier om kleine beeldjes van kunstenares Marlies!

 • Daghap bij De Goede Buur Meerzicht

  samen eten 1De Goede Buur Meerzicht verwelkomt opnieuw ZoetermeerPas-houders voor een smakelijke ervaring tijdens de wekelijkse Daghap Actie. Elke dinsdag kunnen houders van de ZoetermeerPas genieten van een smaakvolle, gezonde maaltijd voor slechts 6 euro.

 • Straat in beeld: Graaf Janstraat

  Graaf Janstraat 133Vraagt u zich ook wel eens waar de naam van de straat waar u woont vandaan komt? Wij hebben het voor u uitgezocht, deze week belichten we de Graaf Janstraat in de wijk Driemanspolder.

 • Gebouw van de maand: Hofstede Meerzigt

  Hofstede Meerzicht 7 lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. De geschiedenis van Rijksmonument hofstede Meerzigt staat deze maand in de schijnwerpers.

 • De Social Sofa’s van Palenstein en Driemanspolder

  657a031f 9084 42d3 bf2d 83803a035d5c 2Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Feestelijke opening Eigen Wij Atelier

  EWatelier 9 11 23Op zaterdag 25 november gaat stichting Eigen Wij het nieuwe Eigen Wij Atelier feestelijk openen. Om 11 uur zal wethouder Ingeborg Ter Laak met een flinke klodder verf het atelier officieel openen en een begin maken van wat misschien wel het mooiste schilderij van het
  jaar gaat worden.

 • Circus Bolalou terug in Zoetermeer

  20221223 36497Op de Boerhaavelaan zie je al van veraf de lichtboog en de contouren van de Circus Bolalou tent. Het circus is weer terug in Zoetermeer na succesvolle voorstellingen vorig jaar. Vanaf woensdag 15 november kun je weer genieten van een gevarieerde circusvoorstelling.

 • Straat in beeld Mariaplaats

  mariaplaatsVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Deze week de Mariaplaats in Driemanspolder.

 • Super8dagen op ONC Clauslaan

  Openingsshow Super8dag ONC ClauslaanDonderdag 2 en vrijdag 3 november vonden de traditionele Super8dagen plaats op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. De rode loper was uitgerold voor de honderden bijna-brugklassers die een kijkje kwamen nemen in de school.

 • 2BHome wordt leslokatie

  3mp 2behomeHet leegstaande gebouw aan de Dr. J.W. Paltelaan 103 in Driemanspolder, waar 2BHome heeft gezeten, wordt een leslokatie. De gemeente gaat het gebouw verhuren aan de Unicoz Onderwijsgroep voor het geven van taallessen.

 • 23 bomen gekapt Burgemeester Vernède-sportpark

  bomenkap vernedeparkIn het Burgemeester Vernède-sportpark worden 23 bomen gekapt, én herplant. De kapvergunning is aangevraagd voor bomen die het einde van hun levensduur naderen (voornamelijk populieren) en een aantal Essen die zijn aangetast met Essentaksterfte.

 • Goede opkomst bij Energiemarkt in Meerzicht

  IMG 5771Afgelopen zaterdagmiddag was er bij buurthuis 't Anker in Meerzicht een goed georganiseerde Energietransitie markt. De voorzitter van BADE opende de middag met een kort voorwoord, gevolgd door een toespraak van wethouder Bouke Velzen.

 • Camera’s moeten liften Mandelabrug beschermen

  3mp mandelabrug ingangDe liften van de Mandelabrug zijn regelmatig buiten werking door storingen, die vaak veroorzaakt worden door vandalisme. De gemeente wil nu twee camera’s plaatsen bij beide in- en uitgangen van de Mandelabrug om te voorkomen dat de liften elke keer weer onklaar worden gemaakt.

 • Gezelligheid Burendag bij Eigen Wij

  Afbeelding van WhatsApp op 2023 09 24 om 16.08.23Eigen Wij had alles uit de kast gehaald om Burendag bij het pand aan de Voorweg gezellig en gastvrij te maken. Talloze vrijwilligers hadden met trots de heerlijkste hapjes uit alle hoeken van de wereld bereid, en ze stonden klaar om alle buren en geïnteresseerden hartelijk te ontvangen.

 • Bijzondere Burendag in de Bergenbuurt

  IMG 5715Afgelopen zaterdag vierde de Bergenbuurt in Zoetermeer, net als vele andere plekken in de stad, 'Burendag'. In dit geval waren de straten Paasberg, Lemelerberg, Langeberg en Kuiperberg het middelpunt van de festiviteiten. Bij dit gezamenlijke buurtfeest werd ook stil gestaan bij de aanstaande renovatie en verduurzaming van woningen van Vidomes en de Goede Woning in deze straten. 

 • Groot feest voor Jubileum Meve 

  IMG 5669Afgelopen vrijdagavond vierde Meve, de Zoetermeerse kledingbank in de wijk Meerzicht, hun 10-jarig jubileum op een bijzondere manier, exclusief voor genodigden. Het evenement, bijgewoond onder andere door wethouder Ingeborg ter Laak, bracht een eerbetoon aan alle vrijwilligers, donateurs en degenen die belangeloos hebben bijgedragen aan het succes van Meve.

 • Hunted sluit af met barbecue

  20230915 40670Hunted Zoetermeer zorgde vrijdagmiddag 15 september voor veel verbaasde gezichten in Meerzicht: ‘Wat is er veel politie op straat, wat is er aan de hand?’. Bij het spel Hunted, bekend van televisie, maakten politie en handhavers ‘jacht’ op 80 Zoetermeerse jongeren.

-goede doel-