Oosterheem

 • Straat in Beeld: Florence Nightingalelaan

  nightingalelnDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Florence Nightingalelaan in Oosterheem.

 • Meldpunt overlast straatraces N209

  straatraces uit youtubefilmAl jaren liggen inwoners van Benthuizen en Oosterheem (Zoetermeer) wakker van het geluid van illegale straatraces. De races vinden plaats op industrieterrein Prisma en op de N209. Drie Zoetermeerse partijen, VVD, Zó! Zoetermeer en PvdA hebben een meldpunt opgericht waar inwoners overlast kunnen melden.

 • Verdachte (17) van explosies meldt zich

  agent en politielintEen 17-jarige jongen uit De Lier heeft zich gemeld bij de politie. Hij is betrokken geweest bij de explosies op 17 oktober in de Streefkerkstraat en de Ruivenstraat in Oosterheem. Deze twee aanslagen hebben een grote impact gehad bij de bewoners en hun buren.

 • De Social Sofa’s van Oosterheem

                  Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Deze week de Social Sofa’s van Oosterheem.

 • Meteen cameratoezicht in Ruivenstraat

  camera op lantaarnpaalIn de Ruivenstraat in Oosterheem komt cameratoezicht, voor drie maanden, na de explosies van afgelopen maandag. Maandag 16 oktober vonden er twee explosies plaats in de wijk Oosterheem: één in de Ruivenstraat en één in de Streefkerkstraat.

 • Twee explosies in Oosterheem

  explosie oosterheem 2In twee woningen in Oosterheem zijn explosies geweest op maandagavond 16 oktober rond 23.30 uur. In de Streefkerkstraat en de Ruivenstraat. De explosies volgenden kort op elkaar. Volgens ooggetuigen werd een explosief door de brievenbus gedaan. 

 • Nieuw schoolplein IKC Da Vinci

  Schoolplein DV 3 copy copyEen lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Dat IKC Da Vinci uitdagend onderwijs aan leerlingen aanbiedt was al bekend, maar nu is dit ook aangevuld met een nieuw uitdagend schoolplein. Een wens die al een aantal jaren op de planning stond.

 • Blindenvoetbaltoernooi 2023 sv DSO

  20230917 40848Sv DSO startte twee jaar geleden met een speciaal voetbalteam voor blinden en slechtzienden. Het team is inmiddels aardig op elkaar ingespeeld en speelde zondag 17 september een vriendschappelijk toernooi met Ajax en PSV.

 • Eerste paal nieuwe pand Fortune Coffee

  fortune coffeeFortune Coffee is gestart met de bouw van een forse uitbreiding bij het hoofdkantoor in Oosterheem. Het huidige pand is gebouwd in januari 2010, destijds met 14 medewerkers. Nu dertien jaar later zijn er 60 collega's werkzaam in Zoetermeer en wil het bedrijf doorgroeien.

 • Urban sportvoorziening Oosterheem

  Urban sportvoorzieningKinderen in Oosterheem hebben een handtekeningenactie gehouden voor een Urban Sport Voorziening voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Er zijn locaties onderzocht en ook drie ontwerpen gemaakt voor de Urban Sport Voorziening.

 • Nieuwe Lunchroom bij Weidemolen

  IMG 1381 Verbeterd NR 1Lunchroom Bij Daan op de Weidemolen in Oosterheem is officieel geopend. Bezoekers van stadsboerderij De Weidemolen kunnen vanaf nu terecht Bij Daan voor een lekkere lunch of 1 van de befaamde taartjes.

 • Illegale straatraces zorgen voor veel overlast

  straatraces uit youtubefilmDe overlast voor omwonenden van het PRISMA bedrijventerrein neemt al jaren toe. Omwonenden hebben een petitie opgesteld om de burgemeesters van Lansingerland en Zoetermeer om actie te vragen. VVD Zoetermeer stelde ook schriftelijke vragen aan het Zoetermeerse college.

 • Straat in beeld: Tonga

  TongaU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Tongain Oosterheem.

   

 • Foto van de week

  jul23 Cok_van_Aalst_reiger_heemkanaal_oosterheemFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Brand woning Pernisstraat

  BrandweerOosterheemEen nachtelijke brand in een woning aan de Pernisstraat in Oosterheem, bracht in de vroege ochtend van zondag 9 juli veel hulpdiensten op de been. Rond 01.45 werden bewoners van de straat opgeschrikt door veel rook en sirenes.

 • Frisse start voor een aantal scholen in Oosterheem

  oh bo oranjerieDe leerlingen van De Oostwijzer Orion, De Oranjerie (beide Unicoz) en Florence Nightingale (OPOZ) vieren feest. Deze zomervakantie worden de binnenklimaatinstallaties van de schoolgebouwen vervangen en is er weer frisse lucht in de school.

 • Chauffeur bedrijfsbestelbus veroorzaakt ravage

  4DE7BF94 61D2 440E B60A F033B35F4D34Een bedrijfsbestelbus heeft dinsdagavond 4 juli een ravage aangericht op de Oostweg. De bestuurder van de bestelbus reed omstreeks 22:00 twee verkeerslichten uit de grond, waarbij de wagen en het wegdek flinke schade opliepen.

 • Oosterheem Centrum organiseert feestweekend

  poster 10 jaar Oosterheem CentrumHet plein van Oosterheem Centrum wordt in het weekend van zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023 weer omgetoverd tot een groot feest. Het 10-jarig jubileum van het winkelcentrum wordt feestelijk gevierd en iedereen is welkom.

 • Handwerkcafé Oosterheem ontvangt cheque

  IMG 20230524 WA0000Handwerkcafé Oosterheem heeft op 24 mei een cheque van 500 euro mogen ontvangen van De Pelgrimshoeve Snuffelmarkt. De donatie is bedoeld voor aankoop van materialen voor de Breiclub. Sociaal makelaar Liza Soffner, van Palet Welzijn bij inZet Oosterheem, overhandigde de cheque. 

 • 60 jarig bruidspaar Groen-van Muiden

  60 jarig bruidspaar Groen Van Muiden 002Burgemeester Bezuijen bracht woendag 24 mei een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Groen-van Muiden, zij wonen in de wijk Oosterheem. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

-advertenties-

-goede doel-