20170520 Samenloop voor hoop GVW 6463De derde SamenLoop voor Hoop Zoetermeer van KWF Kankerbestrijding vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019. Door mee te doen aan deze 24-uurs wandelestafette wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker.

 

SamenLoop voor Hoop steekt (ex)kankerpatiënten (eregasten tijdens het event) een hart onder de riem. Tijdens dit lokale evenement voor jong en oud, dat volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers, vieren de deelnemers het leven en worden overledenen herdacht. Bovendien wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. SamenLoop voor Hoop is een evenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. Iedereen kan meedoen: jong en oud, vrienden, familie, collega's en (sport)verenigingen. Maar ook artiesten en bedrijven. Allemaal op hun eigen manier.

 

Programma

De SamenLoop start op 22 juni om 15.00 uur met de Openingsceremonie. Onder warme aanmoediging lopen alle survivors, de eregasten, samen de eerste ronde van het evenement. Vanaf 13.00 uur is het terrein geopend en kunnen de eerste bezoekers de marktkraampjes van de teams bezoeken. Burgemeester Charlie Aptroot opent om 14.45 uur de SamenLoop.
Tijdens de indrukwekkende Kaarsenceremonie om 23.00 uur branden er duizenden wenszakken met kaarsen langs het parcours. Een prachtig moment van herdenking. Op zondagochtend is er de 24 minuten durende KinderLoop en zijn er diverse kinderactiviteiten. De feestelijke Slotceremonie is op zondagmiddag 23 juni om 15.00 uur. Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen de laatste ronde en wordt het eindbedrag bekendgemaakt.

 

Samen komen we steeds dichterbij

De saamhorigheid maakt dit evenement ontzettend bijzonder. Niet voor niets is de slogan van KWF Kankerbestrijding ‘Samen komen we steeds dichterbij’. Er zijn maar liefst 89 actiepagina’s aangemaakt waarmee al ruim € 48.000,- is opgehaald.

Iedereen kan meedoen. Voor wie nog iets wil betekenen: meld je nog aan als loper, sponsor of kom gezellig langs om de deelnemers te ondersteunen. Bij de diverse horeca is er voor ieder wat wils. Het inschrijfgeld voor lopers, maar ook de opbrengsten van de kraampjes en horeca gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding.

Voor meer informatie over SamenLoop voor Hoop Zoetermeer: www.samenloopvoorhoop.nl/zoetermeer

Locatie voor dit bijzondere evenement is Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion in het Van Tuyllpark in Zoetermeer.

Foto: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-