20230421 37861Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Drie keramische vormen.

 

 

Drie keramische vormen van Jan Snoeck in Driemanspolder valt op door het gebruik van vrolijke, primaire kleuren. De beelden staan dicht bij een basisschool en kinderen spelen er ook vaak op en omheen. De beelden zijn geplaatst in 1974, toen de meeste beelden in Nederland nog bruin waren. Snoeck introduceerde veel kleur in zijn werk.

 

Jan Cornelis Snoeck

Jan Snoeck (Rotterdam, 1927 - Den Haag, 2018) was een Nederlandse beeldhouwer. Snoeck volgde de opleiding beeldhouwen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Snoeck werkte in het begin vooral met steen, hout en brons. Later, in de jaren 60, ontdekte hij het keramiek. Zijn beelden zijn vaak gebaseerd op mensen, maar hij liet zich ook inspireren door gebruiksvoorwerpen. In 2007 was zijn werk te zien op een solo tentoonstelling in het museum Beelden aan Zee te Scheveningen. Werk van Snoeck staat door heel Nederland verspreid, zo staat er in Den Haag een sculptuur van hem bij de rioolwaterzuivering Houtrust en wordt het ziekenhuis Westeinde te Den Haag gemarkeerd door een rij bedden in kleurrijk keramiek.

 

 20230421 37867 20230421 37868 

 

Foto: Rita Soutendijk
Video: Stefan Ramdharie

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-