drugsonderzoek politieIn een drugshandelonderzoek zijn woensdag 7 juni elf woningen in Zoetermeer en Benthuizen doorzocht. Daarbij zijn vijf verdachten aangehouden, allen Zoetermeerders van Zoetermeer van 18, 26, 27 en twee van 29 jaar oud.

Na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Daarbij kwam een netwerk in beeld dat zich bezighield met drugsverkoop aan minderjarigen. Naar aanleiding hiervan zijn woensdagochtend in Zoetermeer en Benthuizen elf woningen doorzocht.
De aangehouden mannen worden verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Een van de mannen wordt daarnaast verdacht van witwassen. Bij de doorzoekingen zijn drugs, (vuur)wapens, geld en vervoersmiddelen in beslag genomen. Het onderzoek is in volle gang en de verdachten worden verhoord.
De politie gaat ook in gesprek met de minderjarige afnemers, als zij bekend zijn, en hun ouders.

 

Dit kunt u doen

Ziet u een verdachte situatie of heeft u het vermoeden dat er ergens criminele activiteiten plaatsvinden? Meld dit dan bij de politie via 112 (bij spoed) of 0900-8844 (geen spoed). Blijft u liever anoniem, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar burgers volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit. Deze informatie kan helpen bij de aanpak van criminaliteit, bijvoorbeeld in de vorm van drugshandel.

Foto: Politie Haaglanden

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-