20230621 39823Een groepje van vijf vrienden die in het water rond de Intratuin gingen magneetvissen, hebben woensdagavond wel een heel bijzondere vondst gedaan: een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Dylan de Graaf haalde de handgranaat naar boven en in zijn handen voor hij door had wat hij had gevonden.

Eleanna: "Eigenlijk hadden we dat ding allemaal al in onze handen gehad voor we echt door hadden wat dit was! Toen hebben we toch maar even de politie gebeld..."

De politie zette uit voorzorg de Voorweg, even voorbij de Intratuin, af totdat een bomexpert de granaat kon onderzoeken. Het bleek een Amerikaanse handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog te zijn, die er waarschijnlijk al 70 tot 80 jaar in het water lag. Volgens de expert zat de pin nog in de granaat en was de kans dat deze spontaan zou ontploffen erg klein.

De granaat is door de Explosieven Opruimingsdienst veilig gesteld en meegenomen naar het Noord-Aa om hem tot ontploffing te brengen. De vinder Dylan mocht daar, van veilige afstand, zelf op het knopje drukken om de granaat tot ontploffing te brengen.

 20230621 39827  20230621 39819

Magneetvissen

Het magneetvissen is sinds een paar maanden een leuke hobby van Dylan. Met een groepje vrienden gaat hij verschillende plaatsen af om de sterke magneten aan een lang touw te water te laten en te kijken wat er boven komt. "We hebben veel lol met z'n allen, het is altijd weer grappig om te zien wat er naar boven komt. Zo hebben we al leeggehaalde kluizen gevonden, fietsen, een winkelwagentje." Eleanna: "Wat je naar boven haalt, heeft meestal geen waarde, maar het is leuk om te doen en we maken de natuur ook weer een stukje schoner!"

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-