politie auto 11Een scooterrijder negeerde een stopteken van de politie en nam de vlucht. Deze voortvluchtige had echter niet zijn dag. Per toeval was er een politiehelikopter boven Zoetermeer en zo wisten de agenten op de grond, deze man al snel aan te houden in een speeltuin.

Op woensdagavond 12 juli negeerde de scooterrijder op het Napelsgeel in Rokkeveen een stopteken van de politie. Meteen gaf de man gas en probeerde weg te komen. De politie zette de achtervolging in. De vluchter nam een goede voorsprong, maar wist niet dat hij vanuit de lucht in de gaten werd gehouden. Een politiehelikopter was op doorreis in verband met een vermissing in Rotterdam. 

Niet veel later stapten agenten uit bij het speeltuintje aan het Reigersblauw, waar de verdachte zat te schommelen. Hij speelde 'de vermoorde onschuld', maar daar trapten de agenten niet in. De scooter is in beslag genomen. Het negeren van een stopteken van de politie is een boete van 420 euro. Voor een vluchtmisdrijf kan de rechter tot een half jaar cel opleggen of een boete van 2000 of meer. 

Bron: 112Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-