handhaving hennep gevondenDe politie Zoetermeer heeft tijdens een integrale controle op dinsdag 26 september een grote hoeveelheid goederen gevonden die gebruikt worden voor de hennepteelt. De spullen zijn in beslag genomen en de locatie is door de politie afgesloten.

De politie kwam op het spoor van de materialen voor hennepteelt door een binnengekomen tip en eigen onderzoek. Op de locatie werd de tip al snel bevestigd door de aanwezige geur, nadat de deur door de politie geopend werd, troffen de gemeentelijke toezichthouders goederen aan die gebruikt kunnen worden voor meerdere grote hennepkwekerijen. De goederen zijn verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf.

Ondermijning

De politie vraagt inwoners om hulp bij het voorkomen van ondermijnende criminaliteit. Denk hierbij aan drugsproductie en drugshandel, (zorg)fraude, witwassen, vastgoedfraude en mensenhandel. Deze vormen van criminaliteit noemen we ondermijnende criminaliteit, omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft. Het is lastig te herkennen omdat criminelen gebruikmaken van legale structuren en faciliteiten, zoals vergunningen, uitkeringen of ondernemingen.

Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw wijkagent (via politie.nl), gemeente (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Het kan hierbij gaan om:
 - Vreemde geur, mogelijk afkomstig van een hennepkwekerij of drugslab
 - De aanwezigheid en/of het gedrag van personeel en bezoekers zijn opvallend/afwijkend
 - Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een onderneming, er vooral ’s avonds en ’s nachts activiteit
 - Er staan vaak buitenlandse voertuigen geparkeerd
 - De activiteiten die zichtbaar zijn, passen niet bij het type bedrijf

Foto: Facebook Handhaving Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-