Vanochtend is er brand uitgebroken in het seniorencomplex Leliënborgh gelegen aan de Duitslandlaan. Hulpdiensten uit de omgeving werden opgeroepen om te ondersteunen, toen de brand werd opgeschaald naar grote brand.

De eerste melding van de brand kwam rond acht uur vanmorgen binnen bij de brandweer. Eenheden van beide kazernes, Stadshart en Oosterheem waren snel bij het complex aanwezig. Binnen enkele minuten werd de brand al opgeschaald naar middelbrand. Omstreeks 8:15 werd de brand nogmaals opgeschaald naar grote brand en werd extra materiaal aangeleverd door kazernes uit de omgeving. De adviseur gevaarlijke stoffen werd opgeroepen naar de locatie. Meerdere ambulances stonden klaar bij het complex, waar een flinke rookontwikkeling was ontstaan.

Een deel van het complex werd ontruimd, de bewoners zijn eerst opgevangen onder de overkapping van de passage Stadshart. Daarna heeft het Stadstheater haar deuren geopend voor opvang van de geëvacueerden.

De brand ontstond in de keuken van een appartement op de derde etage, deze etage werd geheel ontruimd. Doordat er sprake was van een lichte rookontwikkeling op de vierde tot en met de zevende etage, zijn ook die etages ontruimd. Rond 10 uur was de brand onder controle en begon de brandweer met ventileren van de ruimtes om de rook weg te krijgen.

Vijf mensen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel voor het inademen van rook. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-