In twee woningen in Oosterheem zijn explosies geweest op maandagavond 16 oktober rond 23.30 uur. In de Streefkerkstraat en de Ruivenstraat. De explosies volgenden kort op elkaar. Volgens ooggetuigen werd een explosief door de brievenbus gedaan.

De eerste explosie was in een woning aexplosie oosterheem 1an de Streefkerkstraat rond 23.30 uur. Een paar minuten later was er een explosie in de dichtbij gelegen Ruivenstraat. In deze laatstgenoemde woning is de brand overgeslagen naar de spouwmuur. Hiervoor moest de brandweer speciale apparatuur uit Rijswijk laten overkomen. Er werd opgeschaald naar 'Middelbrand'. Met een hoogwerker werd de muur van bovenaf geblust.

De bewoners van de Ruivenstraat hebben twee kinderen en zij lagen allemaal al te slapen toen er een harde knal te horen was. De buren zeggen: "Wij dachten eerst dat het vuurwerk was, maar merkten al snel dat er brand was. Wij begrijpen niet waarom juist deze buren te maken krijgen met een aanslag". 

explosie oosterheem 3De deur van de woning aan de Streefkerkstraat is ontzet en de ingang van de woning heeft veel schade. De beide woningen zijn ontruimd en ook veel omwonenden stonden buiten totdat de beide branden onder controle waren. 

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van deze twee incidenten. Er wordt onderzocht over er een verband is tussen deze twee explosies. Ook wordt gekeken of deze zaken te maken hebben met de verontrustende trend van aanslagen op woningen dit jaar in Nederland. 

Burgemeester Bezuijen reageerde geschokt op de twee explosies in Oosterheem: "Heftig nieuws om mee wakker te worden. Veel mensen in Oosterheem zullen er vannacht van zijn geschrokken. De politie doet uitgebreid onderzoek en op basis daarvan bepalen we of er maatregelen nodig zijn."

Bron: Regio 15

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-