De digitale ZoetermeerPas wordt met spoed overgenomen door een ander bedrijf. Het bedrijf dat de digitale techniek achter de pas nu mogelijk maakt, heeft aangegeven niet te willen verlengen. Voor de 10.000 pashouders in Zoetermeer is nu een andere oplossing gevonden.
Het college moest met spoed op zoek naar een nieuw bedrijf om de ZoetermeerPAs werkend te houden per januari 2024. Vanwege deze urgentie is ervoor gekozen geen Europese aanbesteding te doen, maar te kiezen voor een kortlopende overeenkomst met BS&F, landelijk de grootste aanbieder van stadspassen. In 2025 komt er dan wel een Europees aanbestedingstraject voor een meerjarenovereenkomst.
Nieuwe ZoetermeerPas
Pashouders zullen uiterlijk 1 december 2023 een nieuwe pas ontvangen met de functies die zij gewend zijn. Via een website kunnen potentiële pashouders een aanvraag doen voor een pas. Ook kunnen
pashouders het aanbod van sport- en cultuurverenigingen inzien en zich voor de activiteiten aanmelden.
De ZoetermeerPas is voor huishoudens met een inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm. Op dit moment krijgen zij met de pas budget voor sport & cultuur, zwemles voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar, bibliotheektegoed en een Bibliotheeklidmaatschap voor 19-jarigen en ouder.
Financiën
De geraamde jaarlijkse kosten voor de ZoetermeerPas waren de afgelopen jaren een kleine 1 miljoen euro. Om de nieuwe pas per 1 januari 2024 in werking te hebben, komen er dit jaar extra kosten bij. Het inrichten van de nieuwe applicatie voor 2024 en het drukken van de nieuwe pas zal € 152.000.- kosten en overige kosten zoals kosten van projectmanagement en een communicatietraject met pashouders en aanbieders bedragen in 2023 € 158.000,-.
Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!