Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Agressie, altijd iemand anders.

geweldHet is niet de eerste keer en meer dan waarschijnlijk helaas ook niet de laatste keer, dat er hier geschreven wordt over een menselijke eigenschap die voor een aantal mensen een gewoonte schijnt te worden. Agressief gedrag. Deze keer klagen de Apothekers uit Zoetermeer uit monde van Joost v.d. Linde en huisarts Marlieke Maks over het wangedrag van slikkend, smerend en druppelend Zoetermeer. Althans, het deel dat geen enkel begrip kan opbrengen voor de ongevraagde problemen van de ander, respectloos daarnaar handelt en het maakt hem of haar blijkbaar ook niet uit of het gekozen slachtoffer enige schuld draagt aan de oorzaak. Het goede wat de coronacrisis voor de apothekersassistente heeft gebracht, zijn de nog niet verwijderde spatschermen. De krijsende en spuwende merkverslaafde of de snottebellen verspreidende ‘Pietje-ongeduld’ laat zijn of haar kwalijke lichaamssappen hierop druipend achter. Gelukkig is er ook nog de balie zodat deze houtsoort dan wel kunststof, de schoppen opvangt. Een huisarts heeft zo’n scherm niet. En een bureau is geen balie. Dat blijkt ook uit de cijfers, mede hierdoor wordt het dan ook een bedreigde diersoort. Stikstof is hier niet de boosdoener, maar wel gedrag. Ik kan ook nog over het verkeer beginnen, over de ouderavond op school of de eerste hulp. Voor het wangedrag van de voetbalfan is er het stadionverbod, daaraan denkend, misschien wat voor de samenleving?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-