image 6483441In 2013 deed Marion Moerland ook al mee aan de Alpe d’HuZes. Alleen in tegenstelling tot tien jaar geleden, toen zij achterop een tandem mee ging, gaat ze nu op donderdag 1 juni wandelend de berg op.

In 2013 was Marion nog volop aan het bijkomen van alle behandelingen tegen borstkanker, die zij het jaar daarvoor had gehad. “Zwaar was het zeker, maar effectief ook, want als je nog bezig bent met herstellen na de chemo’s en bestralingen, is bewegen en sporten best een goed middel om er toch weer een beetje bovenop te komen”, zegt ze. Bovendien gaf het team waar zij bij zat, stichting 2Climb2Raise, haar een warm gevoel en heel veel steun.
Alle deelnemers die achterop de tandem mee gaan, zijn (ex)kankerpatiënten. Degene die voorop zit, is een héle goede fietser. Diezelfde stichting geeft Marion en haar 2 vriendinnen nu weer de mogelijkheid in hun team mee te doen, maar dit keer wandelend.

Sabine, lotgenootje die in 2013 met haar man voorop meefietste, is een goede vriendin van Marion. Nadat ze elkaar hebben leren kennen in het ziekenhuis, zijn ze elkaar nooit meer uit het oog verloren. Twee jaar geleden werd Sabine haar man ziek en hij is vorig jaar overleden aan kanker. Het gevoel iets te móeten doen, maar niets te kúnnen doen, was voor Marion -en ook Sabine- aanleiding om dit jaar weer mee te doen aan dit evenement. Ook vriendin Ellen, die haar zus op jonge leeftijd verloor aan kanker, sloot zich aan bij het groepje.

 

Tien jaar na die eerste keer is Marion er wel beter aan toe dan toen. Hoewel de gevolgen van de behandelingen nog altijd voelbaar zijn en beperkingen hebben opgelegd.
”De oude ben ik nooit meer geworden, maar de nieuwe vind ik inmiddels ook wel leuk”, aldus Marion, die zich gedeeltelijk inzet voor stichting Eigen Wij en af en toe opdrachten in haar vakgebied als grafisch vormgever doet.

 

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag, 1 juni 2023, beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.
Deelnemers hebben een eigen donatie-pagina waarbij je niet alleen het onderzoek steunt, maar ook een hart onder de riem steekt voor de deelnemer zelf. De pagina van Marion kun je vinden op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/MarionMoerland16772

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-