voetbalveld gras 3De gemeente wil ruim twee miljoen investeren in (kunst)grasvelden voor de Zoetermeerse voetbalverenigingen. Er zijn op dit moment te weinig (kunst)grasvelden beschikbaar om te voetballen, er is sprake van wachtlijsten bij alle vier de voetbalverenigingen.

Zowel bij SVO Buytenpark als bij FC Zoetermeer wordt een grasveld vervangen door kunstgras, dat vaker en langer te bespelen is. SVO Buytenpark krijgt er ook een derde natuurgrasveld bij en bij SV DSO wordt op 3 of 4 velden verlichting aangebracht zodat ook in de avond gespeeld kan worden. Ook komen er multifunctionele kunstgrasvelden, die door meerdere verenigingen worden gebruikt. De aanleg van één kunstgrasveld schat de gemeente op €508.000, maar deze bedragen zijn gebaseerd op aanbestedingen die hebben plaatsgevonden in 2022, er kunnen inmiddels prijsstijgingen zijn die de kosten beInvloeden.

 

Volgens de verenigingen is de voetbalparticipatie in Zoetermeer 3,1%, lager dan het gemiddelde in Nederland (5,8%). Zij zouden graag een toename van 11 á 12 kunstgrasvelden zien.
Wethouder Weerwag schrijft in een afdoening van een motie ‘Meer of Vervanging Kunstgras’ echter dat voetbalverenigingen ook beter zouden kunnen samenwerken en hun programmering aanpassen om de huidige velde beter te gebruiken. Op dit moment is er een grote piek in het gebruik van de velden op zaterdag omdat de meeste wedstrijden dan gespeeld worden. Door het spreiden van wedstrijden naar zondag of vrijdagavond kan er beter gebruik worden gemaakt van de velden.
Toch besluit de gemeente om flink te investeren in de voetbalvelden en accommodaties. Wethouder Weerwag vindt de sportvoorzieningen in de stad van groot belang en wil deze laten meegroeien met het inwoneraantal van Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-