Central ParkDe gemeente Zoetermeer is op zoek naar een kunstenaar die een kunstwerk wil maken voor het nieuwe park in het Dobbegebied. Er is maximaal € 60.000 beschikbaar voor het kunstwerk, inclusief plaatsing en kunstenaars hebben nog een paar weken om hun schetsen in te dienen.


Het kunstwerk moet de spanning tussen het oude, kleinschalige dorp en de nieuwe stad verbeelden, maar ook zorgen voor koppeling en verbinding tussen deze twee gebieden. De gemeente is op zoek naar een markant herkenningspunt worden en een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Zoetermeer. Het kunstwerk is bedoeld om lange tijd te blijven staan en moet dan ook weers- en vandaalbestendig zijn.


Kunstenaars hebben nog tot 1 juli de tijd om een schets van hun idee in te leveren bij de gemeente. Het liefst heeft de gemeente een professionele beeldende kunstenaar die nog geen werk heeft uitgevoerd in Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-