buitenbad_mei23Het terrein rond de drie omheinde buitenzwembaden in het Van Tuyllpark is nog één grote bouwplaats, maar vanaf maandag kan er weer gezwommen worden, aldus wethouder sport Ronald Weerwag.

 Weerwag: “Wij letten heel erg op de veiligheid van de badgasten, dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar heb wel het veiligheidsplan bekeken en dat zag er goed uit. Er komt een aparte ingang voor de zwemmers en de zwembaden zijn omheind met hekken. Er lopen geen bouwvakkers tussen de zwemgasten.”
Maandag 19 juni zou het zwembad open gaan, zo vertelt ook Jacco Polij van Ruimtemakers Architecten. “Er komen cabines voor toiletten en douches en er zal toezicht aanwezig zijn. De bouwwerkzaamheden gaan wel door tot aan de bouwvak, die op 24 juli begint.”

Een ligweide is er niet meer, daar wordt op dit moment gebouwd, of staan bouwmaterialen te wachten om verwerkt te worden. Maar omdat er toch niet veel mensen verwacht worden, zou dat geen probleem zijn volgens Polij.


Er is water, maar sfeer?

De gemeente heeft bij de verkoop van het Keerpunt de eis gesteld dat de nieuwe eigenaren in de zomervakantie 8 weken lang buiten de zwembaden moeten openstellen voor publiek. Eigenlijk zou vorig jaar de laatste keer zijn, maar door de vertraging bij de bouw van het nieuwe zwembad is er nog één jaar bij gekomen. Volgend jaar moet het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark af zijn en kan daar worden gezwommen.

Dus de buitenbaden worden opengesteld en er zal water zijn om te zwemmen. Maar bezoekers hoeven ook niet meer dan dat te verwachten. Kleedruimtes zijn er niet, horeca ook niet en je handdoek kun je na het zwemmen alleen op de rand van het bad neerleggen. Er zal in ieder geval genoeg te zien zijn vanaf het water met alle bouwwerkzaamheden rondom de zwembaden.

De nieuwe ingang is aan de Van der Hagenstraat, waar een kassa zal staan voor de 6 euro entree. Vanaf de kassa kun je tussen de bouwhekken door omhoog lopen naar de zwembaden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-