Het Nationaal Videogame Museum zal in 2025 in het pand van museum de Voorde komen, zo maken Wethouders Van der Meer en Blansjaar bekend. Het pand van het voormalig museum is te klein, maar samen met het naastgelegen pand van Happy Italy, dat vertrekt, zijn er wel mogelijkheden voor het museum.


museum de voordeOp dit moment zit het Nationaal Videogame Museum in het voormalige V&D-gebouw in de Passage, maar dit contract loopt tot en met 31 augustus 2023 en kan niet verlengd worden. Een tijdelijke ruimte is al gevonden in het voormalige ABN Amro-gebouw, maar ook dit is niet geschikt als permanente locatie voor het populaire Zoetermeerse museum dat veel bezoekers trekt.
De gemeente heeft gesproken met de eigenaar van Happy Italy (RCE holding) en deze stemt toe de huurovereenkomst voor het restaurant per 31-12-2023 te beƫindigen. Door de combinatie van beide panden, De Voorde en Happy Italy, komt er voor het Nationaal Videogame Museum 2140 m2 beschikbaar.
Deze ruimte zal worden ingezet voor het museale deel met expositie, educatie en entertainment. De technische dienst en het depot zullen verhuizen naar een locatie aan de Chroomstraat. De geplande oplevering en opening van de nieuwe locatie is in het derde kwartaal van 2025.

-advertenties-

-goede doel-