keerkringmarktkeerkringmarkt2Vso de Keerkring hield vorige week de eerste Keerkringmarkt. Tijdens de markt hebben de leerlingen van deze school hun talenten laten zien. Zo konden de leerlingen zelfgemaakte producten verkopen, zoals jam en zelf gekweekte plantjes.

Vso De Keerkring biedt voorgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot en met 18 jaar, die als gevolg van hun verstandelijke beperkingen en eventueel bijkomende problematiek geen regulier onderwijs kunnen volgen. Vso De Keerkring zorgt ervoor dat leerlingen bij het verlaten van de school rond 18-jarige leeftijd zo zelfstandig mogelijk functioneren op de gebieden leren, wonen, werken, samenleven en vrije tijd.

 

De leerlingen krijgen naast de basisvakken ook les in praktijkvakken. Hierbij moet u denken aan koken, techniek, schoonmaak, winkel, creatief, groen, bediening en arbeidstraining. Tijdens de praktijkvakken hebben de leerlingen de afgelopen periode verschillende dingen gemaakt en op de Keerkringmarkt konden zij deze producten verkopen. In de keuken hebben ze heerlijke zelfgemaakte jam gemaakt. Ook hebben ze appeltaart gemaakt en een heerlijke nojito en virgin strawberry daiquiri. Deze lekkernijen werden geserveerd op een terras door leerlingen van bediening. De leerlingen van de winkel hebben allerlei leuke spulletjes verkocht en ook was er tweedehands kleding te koop. Bij groen hebben de leerlingen het hele jaar gewerkt aan plantjes zelf kweken. Deze werden voor kleine prijsjes verkocht. Bij het vak creatief zijn er kleurrijke schilderijtjes gemaakt en ook mooie geglazuurde kleiwerken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-