20230620 39798Het buitenzwembad bij het voormalige Keerpunt in het Van Tuyllpark is nu echt open. Eerder werd als startdatum maandag 19 juni genoemd, maar dit werd een dag later. Vanaf dinsdag 20 juni is het buitenbad van 10 tot 17 geopend, voor een periode van 8 weken.

De drie zwembaden liggen op het bouwterrein van het toekomstige saunacomplex Sweet Lake Wellness. Er is een aparte ingang gemaakt voor de zwemgasten, zodat de zwemmers en de bouwvakkers die aan het werk zijn elkaar niet in de weg lopen. Naast de ingang staan drie Dixies en een container met douchemogelijkheid, verder zijn er geen voorzieningen bij het buitenbad. Toezichthouders vertelden dat bezoekers hun eigen drinken en eten moeten meenemen, want er is geen horeca aanwezig. Ook is het handig om zelf klapstoeltjes mee te nemen, want de enige plek om na het zwemmen even te zitten is op de stenen vloer naast het bad. Er is geen ligweide meer, waar vorig jaar nog gras was, wordt nu druk gebouwd aan het nieuwe saunacomplex.

Om het hele bad heen staan bouwhekken, die de afscheiding vormen met de bouwplaats. Tot aan de bouwvak vakantie, op 24 juli, zal de bouw rond de buitenbaden door gaan. In de bouwvak zal het rustiger zwemmen zijn, dan zijn er geen bouwactiviteiten.
De entreeprijs is 6 euro. De toezichthouders waren dinsdag ook voor het eerst bij het buitenbad en konden nog niet vertellen of er ergens een digitaal informatiepunt komt over het bad. Het is de bedoeling dat het bad iedere dag open is, ‘met mooi weer’. Volgens toezichthouder Rogier zal het in de komende weken duidelijk moeten worden hoe alles precies gaat lopen: “Het was voor ons ook een last-minute opdracht om hier toezicht te houden op het buitenbad. We moeten even aankijken hoe het gaat lopen.”

Vandaag zal het bad in ieder geval vroeger sluiten in verband met het verwachte onweer en code oranje.

 

 20230620 39788  20230620 39789
De Dixies die als toilet dienen en in de blauwe container kan gedoucht worden  

Afspraken met gemeente

 De gemeente heeft contractueel afgesproken met Sweet Lake Wellness dat ‘een functionerend en veilig buitenbad opengesteld moet worden voor 8 weken in de zomerperiode’. Verdere kwaliteitseisen zijn niet vastgelegd door de gemeente.
De eigenaar van Sweet Lake Wellness heeft samen met de architect van het complex diverse maatregelen genomen om de bouwwerkzaamheden goed af te scheiden van het buitenbad. Zo mogen de bouwkranen niet boven het buitenbad werken tijdens de openingstijden en zijn aparte ingangen gemaakt. Bouwhekken staan rond het hele zwembad om te voorkomen dat zwemmers op de bouwplaats kunnen komen.
Het verstuiven van bouwzand wordt zoveel mogelijk voorkomen door de grond nat te houden. Transporten van gevaarlijke stoffen zullen buiten de openingstijden van het zwembad plaatsvinden en hiervoor zal de aparte bouwweg gebruikt worden.

 20230620 39791  20230620 39798
De bouwhekken staan pal langs de randen van de zwembaden  


Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-