persfoto opening Tuyn van Palensteyn 21juni23In de Tuyn van Palensteyn zijn woensdagochtend 21 juni de 63 nieuwe huurwoningen van De Goede Woning officieel geopend. Op het terrein naast Stadskwartier Palenstein zijn 17 eengezinswoningen, 17 seniorenwoningen en 29 middenhuurwoningen gebouwd.

Met een druk op de knop onthulden Abdel Yaakoubi (nieuwe bewoner), Ronald Weerwag (wethouder wonen) en Mariëtte Heemskerk (directeur-bestuurder van De Goede Woning) de nieuwe naam van het appartementencomplex: Diederikshof.

Voor het bedenken van de naam was een prijsvraag onder de nieuwe bewoners uitgezet. Abdel Yaakoubi bedacht de winnende naam. Diederik als verwijzing naar de Diederik van Teylingenflat die vroeger op deze plek stond en hof als verwijzing naar de Tuyn van Palensteyn.

Alle huurders hebben deze week de sleutel ontvangen van hun nieuwe duurzame woning. De woningen zijn gasloos, hebben vloerverwarming, een warmtepomp, een warmte terugwin ventilatiesysteem, een boiler en zonnepanelen. Ook hebben alle woningen een buitenruimte en een eigen berging.

“Een speciaal bedankje voor de bewoners die hier vanuit een grote eengezinswoning naartoe verhuizen”, benadrukte Mariëtte Heemskerk. “Het is heel wat om zo’n grote woning achter te laten, maar het zorgt er wel voor dat deze huizen vrij komen voor gezinnen en zij maken op hun beurt weer ruimte vrij voor starters. Zo komt een hele verhuisketen op gang. Daar zijn we blij mee”. Via de seniorenmakelaar zijn in totaal 21 woningen met voorrang aan doorstromers verhuurd.

De huurwoningen in de Tuyn van Palensteyn zijn in opdracht van De Goede Woning gebouwd door aannemer VORM 6D Wonen. Vorm heeft bovendien in eigen beheer 56 koopwoningen gebouwd en verkocht in de Tuyn van Palensteyn. De bewoners van deze woningen ontvangen binnenkort de sleutel.

Kijk voor meer informatie op: https://www.dgw.nl/palenstein

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-