petitie verloskunde copyDe Zoetermeerse Linda Bregman is vorige week een petitie gestart voor het behoud van de afdeling Verloskunde in het Haga Ziekenhuis Zoetermeer. In een korte videoboodschap roepen nu ook Centrum Partera, Kéita verloskundigenpraktijk, Oerkracht en Embé verloskundigen op om de petitie te ondertekenen.

Het is een trend om zorg te concentreren. Het gevolg is dat in verschillende ziekenhuizen hele afdelingen mogelijk gaan verdwijnen. In Zoetermeer staat dan ook het voortbestaan van de afdeling Verloskunde ter discussie. Dat zou betekenen dat zwangere vrouwen zouden moeten uitwijken naar ziekenhuizen in de regio. “Heel vreemd”, geeft Linda aan. “Er is in de regio al vaak (aantoonbaar) onvoldoende capaciteit waardoor Zoetermeer juist een regionale overloopfunctie heeft.  Het gaat om goede en nabije verloskunde”, geeft Linda aan. ”En eenmaal weg is weg met alle veiligheidsrisico's voor onze (toekomstige) zwangeren als gevolg”.

Onderzoek Haga Ziekenhuis

Het Haga Ziekenhuis onderzoekt of de geboortezorg elders in de regio kan worden ondergebracht. Bij het onderzoek worden volgens het Haga Ziekenhuis allerlei partijen betrokken die direct te maken hebben met verloskunde en acute zorg in de regio. Ook de gemeente zit aan tafel. Begin 2024 moet alles klaar zijn en liggen er allerlei plannen. Die worden dan weer met betrokkenen besproken voordat een definitief besluit wordt genomen.

Over de 7000 handtekeningen

Inmiddels is de petitie op internet na een paar dagen al 7000 keer ondertekend. ”Deze stand betekent echt iets. Het zou mooi zijn als vanPetitie Behoud Afdeling Verloskunde in Zoetermeer ieder huishouden in Zoetermeer minimaal één persoon de petitie ondertekent”, rondt Linda af. Wilt u de petitie ook tekenen?  Dat kan met deze QR code of rechtstreeks op de website petities.nl

Zie ook eerder geplaatst artikel op website van Zoetermeer Actief

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-