VogeltjesraceDe Vogeltjesrace, die voor het eerst in 2015 georganiseerd werd, krijgt dit jaar een vervolg. Wereldwinkel Zoetermeer, Round Table 114 en Lionsclub De Meerbloem organiseren de Vogeltjesrace op zaterdag 30 september van 14:00 tot 18:00 uur. De race zal plaatsvinden op de Buurtvaart naast het CKC en Parkeerplaats Osylaan.

Een race voor een goed doel

De vogeltjesrace is een duurzame variant van de welbekende ‘gele badeendjesrace’.  De houten vogeltjes worden verkocht als lootjes. De genummerde vogeltjes worden in de Buurtvaart te water gelaten en vanaf daar gaat de wedstrijd van start. De vogeltjes die als eerste de finish overkomen leveren mooie prijzen op, gesponsord vanuit de middenstand van de Dorpsstraat. De opbrengst van de verkoop van de vogeltjes gaat volledig naar het goede doel. Centraal bij dit event staan ’global goals’ zoals honger- en armoedebestrijding. Het thema is dan ook: ‘Een maaltijd ver weg en een maaltijd dichtbij’. Een deel van de opbrengst gaat daarbij naar startende food ondernemers in Jinotega, de zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua. Het andere deel gaat naar de Stichting Iedereen een Maaltijd in Zoetermeer.

Gratis entree met veel interactiviteiten en kraampjes

Naast de ludieke vogeltjesrace is er live muziek van Liveband Small Talk en zijn er veel kinderactiviteiten en kramen met duurzame producten uit de regio. Daarbij wordt de inwendige mens niet vergeten. Ook zijn er demonstraties van verschillende vrijwilligersorganisaties zoals onder andere de vrijwillige brandweer. Voor meer informatie, bekijk de website van de Vogeltjesrace 2023. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-