warmte egels
warmte egels2 copyOok de egels hebben het erg warm met deze temperaturen! De Egelopvang Zoetermeer vraagt mensen met een tuin dan ook om wat extra’s te doen voor de egels. Zo kun je heel gemakkelijk een ondiepe schaal met wat water in de tuin zetten, zodat de egels te drinken hebben.

Als je de egels nog meer wilt helpen, zorg dat voor een beetje rommelige tuin, waarin de egels beschutting en voedsel kunnen vinden. In een tuin met bladeren, takken en struiken voelen egels zich al gauw thuis. In tegeltuinen vinden egels geen insecten en kunnen ze niet slapen of een nestje krijgen. In een afgesloten tuin is een kleine opening van ongeveer 14 cm doorsnee al genoeg voor een egel om doorheen te kunnen.
Wie een vijver heeft, doet er goed aan om een houten trapje aan de rand van de vijver te plaatsen zodat een egel eruit zou kunnen klimmen. Egels kunnen zwemmen, maar kunnen niet tegen een steile of gladde wand opklimmen.


Egels voerenwarmte egels3

Komen er wel eens egels in je tuin en wil je de egels voeren? Egels eten graag kattenbrokjes, kitten/junior kip, dit zijn brokjes zonder melk/lactose bestanddelen, want daar worden ze ziek van. Voer geen melk of pindakaas, dat is niet goed voor de egels. Wil je geen buurtkatten? Maak dan een egelvoerhuisje van een plastic opbergdoos of koop een houten egelvoerhuisje.

 

Egels zijn beschermde dieren. Je mag ze niet verplaatsen, optillen, verstoren of in huis halen. Nu hebben ze ook baby's en bij verplaatsen, kunnen moeder en kind elkaar niet vinden. Als je vermoedt dat je een zieke of gewonde egel ziet, bel dan de Egelopvang Zoetermeer. Een zieke egel is niet alert, kan hoesten, pruttelen, of in de zon blijven liggen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-