ronald de Jong orgel en portatiefWoensdag 5 juli a.s. zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Ronald de Jong (orgel, portatief, piano en klavecimbel). Tijdens dit concert zal hij improviseren in verschillende stijlen op 5 verschillende instrumenten.

Dit concert zal het laatste zijn voor de zomervakantie, in augustus start de nieuwe serie. De bekende en veelzijdige Zoetermeerder Ronald de Jong studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, waar hij met hoge cijfers zijn diploma's ontving. Hij is actief als concertorganist, componist, beeldend kunstenaar en docent voor orgel, klavecimbel en piano.

Ronald is daarnaast muzikaal adviseur van onze stichting en presentator van de concerten. Hij is als organist verbonden geweest aan de Oude Kerk van 1991 tot en met 2023. Voor zijn zeer langdurige inzet als vrijwilliger voor de samenleving en voor het muzikale en culturele leven in Zoetermeer in het bijzonder werd Ronald de Jong op 22 april 2023 door burgemeester Michel Bezuijen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur. De aanvang van het concert is 12.45 uur.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer. De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van de Stichting www.herbergoudekerk.nl 

-advertenties-

-goede doel-