Met de modernisering wil SnowWorld het hele jaar bezoekers een aantrekkelijk programma bieden. De grote verbouwing en uitbreiding van het huidige pand zorgt voor verdeeldheid onder bewoners, die konden reageren op Doe Mee en informatie avonden.

Het zogeheten masterplan van SnowWorld bestaat uit de komst van een uitbouw van Adventure Valley met zip-line, een hotel, kinderspeeltuin, het reguleren van het parkeren en verbouwing. Samen met de gemeente onderzoekt SnowWorld of het mogelijk is om hun activiteiten hiermee uit te breiden. Het bouwen van het hotel en de kabelbaan is op basis van de huidige planologische regels niet mogelijk. Hiervoor zou het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd.

Op 9 mei en 27 juni zijn er twee bewonersbijeenkomsten geweest voor omwonenden en andere belanghebbenden om hen te informeren over de plannen en vragen en reacties op te halen die naar voren kwamen.  Ook op Doe Mee, de inspraaksite van de gemeente, konden mensen reageren. Een ruime meerderheid van deze reagerende mensen uit zich hier negatief over de plannen van SnowWorld (31 reacties), tegen 13 positieve reacties. Mensen zijn bang voor aantasting van het natuurgebied of vrezen overlast door meer bezoekers bij SnowWorld en het hotel. Ook het betaald parkeren achter de slagboom stuit op bezwaren, bewoners denken dat de bezoekers dan meer in de wijk gaan parkeren.

Op doemee.zoetermeer.nl/snowworld vind je meer informatie en alle eerdere vragen en reacties met de antwoorden. Tot 12 juli kun je op deze pagina nog een aanvullende vraag stellen of een reactie geven.

In het najaar komt nog een bewonersbijeenkomst over de plannen van SnowWorld. Het haalbaarheidsonderzoek naar de modernisering van SnowWorld wordt naar verwachting eind 2023 afgesloten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-