AbriEen ongepaste grap of een seksueel getinte opmerking maken, iemand achterna lopen of nafluiten. Dat vinden we ook in Zoetermeer niet oké. Deze vormen van (straat)intimidatie zorgen voor een onveilig gevoel en daarom sluit de gemeente Zoetermeer zich aan bij de landelijke campagne ‘Ben je oké?’ 

De campagne is een initiatie van de Rutgers Stichting. Zie je iemand die wordt lastig gevallen? Vraag dan aan degene die het overkomt: ‘Ben je oké?’. Zo zorgen we er in Zoetermeer samen voor dat iedereen zich veilig voelt. Op straat, in de horeca en bij sportclubs.

De campagne ‘Ben je oké?’ roept inwoners op om elkaar te helpen bij een ongepaste of ongemakkelijke situatie en geeft tips hoe in zo’n situatie te handelen. Zo zorgen we er samen voor dat het in Zoetermeer fijn en veilig blijft. De campagne geeft uitvoering aan de aangenomen motie ‘campagne straatintimidatie’ van een aantal politieke partijen van de Zoetermeerse gemeenteraad. Vanaf begin juli 2023 is de campagne zichtbaar in de straten van Zoetermeer en online via sociale media.

Samenwerken met horeca en sportverenigingen

De gemeente roept horecagelegenheden en sportverenigingen in de stad op om deel te nemen aan de campagne. Zij kunnen hiervoor campagnematerialen bestellen via ‘Hier is het oké’. Om ongewenst en grensoverschrijdend (seksueel) gedrag te herkennen en te voorkomen is er ook een checklist, een instructievideo en -kaart beschikbaar voor personeel en vrijwilligers van horeca en sportverenigingen.

Landelijke campagne Rutgers Stichting

De gemeente Zoetermeer sluit aan bij de landelijke campagne ‘Ben je oké?’ van de Rutgers Stichting. Deze campagne maakt al langer ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar. Meer informatie staat op www.benjeoke.nl/zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-