Het wordt in heel Zoetermeer verboden om dieren te voeren op openbaar gebied. Een pindabol voor de vogels in eigen tuin mag nog wel, maar het voeren van eendjes in de sloot niet. Het college heeft besloten tot een verbod op het voeren van dieren om de stijgende overlast van ratten aan te pakken.

eendjes voerenRattenoverlast kan gevolgen hebben voor de volksgezondheid, de laatste jaren stijgt het aantal meldingen over ratten ook in Zoetermeer. De ratten vinden gemakkelijk voedsel omdat er veel voorhanden is: veel mensen vinden het leuk om eendjes te voeren, maar op deze manier belandt er vaak veel te veel voedsel in de sloot. Dit wordt niet door de eendjes opgegeten, maar vaker door de ratten.
Door het voeren van dieren overal in de bebouwde kom te verbieden ontstaat er duidelijkheid voor zowel bewoners als handhavers, en ontstaat er de mogelijkheid om hier zo nodig handhavend tegen op te treden.

Om ratten te bestrijden wil de gemeente het voedselaanbod beperken en daarnaast het leefgebied van de rat aanpakken. Een laatste optie kan zijn om de ratten te vangen of een periode bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Het voorgenomen aanwijzingsbesluit voor een voederverbod ligt 8 weken digitaal ter inzage via de website Doemee.Zoetermeer.nl. Na deze periode wordt een definitief besluit genomen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-