buitenbad openingstijden3In de raad werden maandagavond vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat het buitenbad in het Van Tuyllpark er strenge toegangsregels op na houdt. Zo mag je het zwembad pas betreden vanaf 12 jaar oud, moet je een zwemdiploma hebben en zijn groepen groter dan 4 personen niet toegestaan.


De PvdA stelde mondelinge vragen aan wethouder Weerwag, Sport, nadat eerder al door Forum voor Democratie Zoetermeer schriftelijke vragen waren gesteld. In de raadsvergadering antwoordde wethouder Weerwag dat hij in gesprek is met de exploitant van het buitenbad, Sweet Lake Wellness. De regels zijn opgesteld door de exploitant, zonder overleg hierover met de gemeente. Weerwag: “Wij vinden dat het buitenbad toegankelijk moet zijn voor gezinnen en dat deze regels dit beperken.”

 

buitenbad openingstijden2Afspraken met exploitant

De afspraken die de gemeente Zoetermeer heeft gemaakt met de exploitant van het buitenbad gaan alleen over de openingsduur (8 weken in de zomervakantie) en de prijs van het zwemkaartje (niet hoger dan 6 euro). Over toegankelijkheid of zwembadregels zijn geen afspraken gemaakt. De gemeente heeft de locatie wel laten testen op veiligheid, hieruit kwamen geen onveilige punten naar voren.

 

Veel reacties op social media

Het nieuws dat het buitenbad veel regels stelt aan het zwemmen leverde een stortvloed van reacties en vragen van Zoetermeerders op social media. Veel mensen vinden het bespottelijk dat gezinnen met kinderen niet welkom zijn in het zwembad, zelfs niet als ze alle zwemdiploma's hebben. Een vrouw van 29 jaar oud stelde dat zij, met 3 zwemdiploma's, volgens de regels ook geweigerd zou worden: ze is maar 1.47 mtr lang en voldoet dus niet aan de minimumeis van 1.50 mtr.

Ook vroegen mensen zich af hoe gecontroleerd gaat worden of je wel een diploma hebt. "De kinderen hebben die diploma's jaren geleden gehaald, maar die liggen ergens in een doos... Geen idee waar ik die zo snel moet zoeken!" Een andere Facebook bezoeker meldde: "En minimaal 12 jaar?? Dus geen kinderen onder supervisie van volwassenen maar wel pubers die zonder toezicht rotzooi kunnen trappen daar?
Geniaal dit!"

 

Het buitenzwembad is elke dag geopend van 10 tot 17 uur, de ingang is aan de Van der Hagenstraat. Er hangt naast de ingang een groot bord met de openingstijden. De entree is gratis, er wordt geen toegang geheven. Maar het zwemmen in de buitenbaden is wel aan regels gebonden: zo is de minimumleeftijd 12 jaar en moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma. Er kunnen maximaal 40 zwemmers tegelijk terecht in de buitenbaden en groepen boven de 4 personen zijn niet toegestaan.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-