Modderdag in ZoetermeerDat modder helemaal niet vies is, maar hartstikke leuk, ontdekten de kinderen van gro-up kinderopvang in Zoetermeer tijdens ModderDag op 29 juni. Met allerlei activiteiten leerden ze hoe lekker het is om in de natuur te spelen. Met een heel modderdorp tot gevolg.

 

Modderdag in Zoetermeer 2Vrij spelen met water en zand staat centraal op ModderDag. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, ontdekken en beleven. “Wij willen iedere dag mooie belevenissen aanbieden en weten dat buitenspelen goed is voor kinderen”, zegt Kim, locatiemanager van gro-up kinderopvang. “Dus boden we verschillende activiteiten met water en zand aan. Modder kun je beetpakken en voelen. Je kunt er mee kliederen, maar ook iets moois mee maken. En daarbij mag je lekker vies worden!”

 

Niet aanmodderen

“Alle opvanglocaties gingen ermee aan de slag”, vertelt Kim. “De allerkleinsten gingen zonder schoenen naar buiten. Kruipend en lopend op het blotevoetenpad ontdekten zij hoe verschillende ondergronden voelen. De peuters knutselden moddermaskers. En op de buitenschoolse opvang (BSO) werden kinderen sportief. Zij legden een modderige hindernisbaan af. Door de modder rennen en er zelf doorheen kruipen. Een beetje aanmodderen was er voor niemand bij!”

 

Ware kunstenaars

Het hoogtepunt was het modderschilderij. “Kinderen maakten een prachtig kunstwerk van zand en modder”, legt Kim uit. “Alsof je een echt aan het schilderen bent, maar dan met veel modder. De kinderen werden dus ware kunstenaars.”
Op zo’n ModderDag kan je heel wat leren. Aan het einde van deze dag waren alle kinderen een moddermaster. En gingen zij naar huis met hun eigen ModderDag diploma.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-