bouwsteigerWoningcorporaties in de regio Haaglanden hebben hun handtekening gezet onder een langdurig partnerschap om in de komende 8 jaar duizenden woningen te gaan renoveren en verduurzamen. Voor Zoetermeer betekent dit dat er in de komende jaren 4500 woningen verduurzaamd worden.

De corporatiebestuurders tekenden een samenwerkingsoverkomst om 9.000 woningen in de regio één keer aan te besteden. Dit zal tot forse versnelling van het proces leiden.

“Het is volop in het nieuws: het tempo van verduurzaming van sociale huurwoningen moet omhoog”, vertelt Niels Vlieg, manager Vastgoedontwikkeling bij Vidomes en initiatiefnemer van deze Bouwstroom. “Met deze samenwerking voorzien we in de gewenste versnelling door gezamenlijk de renovatie en verduurzaming van 9.000 corporatiewoningen in één keer aan te besteden. Zo verzekeren we ons van capaciteit bij aannemers en voorkomen we dat het wiel in elk project opnieuw wordt uitgevonden. Dat levert fikse tijdwinst op.”

Langlopend partnerschap

“Door dit langlopende partnerschap tussen 5 corporaties en straks 5 aannemers - en het grote aantal projecten dat we er in onderbrengen - zorgen we voor bouwcontinuïteit”, zo vervolgt Niels Vlieg. De 4500 woningen die in Zoetermeer worden verduurzaamd zijn verdeeld over de volgende 3 corporaties, die in (onder meer) Zoetermeer actief zijn: Vidomes (2274 woningen = 48,5%), De Goede Woning (2225 woningen = 47,5%) en Stedelink (191 woningen = 4%).

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-