305C3F60 242E 464E B87D 375430F8EE3AOp 23 juni 2023 werd het Landelijke Finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Het meidenvoetbalteam van de Da Vinci behaalde de derde plaats en nam het brons mee naar Zoetermeer.

De meiden van Da Vinci behaalde al een mooie prestatie door als eerste schoolvoetbalteam van basisschool Da Vinci in de Landelijke schoolvoetbal finale op de KNVB campus in Zeist mee te spelen.   

De spanning van dit georganiseerde grote toernooi met cameraploegen van NOS en SBS6 was duidelijk van invloed en Da Vinci verloor de eerste wedstrijd na een 2-0 voorsprong met 2-4 van de Willibrordschool uit Stadskanaal. Na een peptalk van coach Frank stonden de meiden in de 2e wedstrijd tegenover basisschool De Droomspiegel uit Almere met coach ex international Jermain Lens, deze spannende wedstrijd won Da Vinci met 2-1. Na deze winst hadden de meiden een lange pauze, waardoor zij bij de enige echte Oranje Leeuwinnen langs de lijn konden kijken bij hun training en een handtekening te krijgen.

Na de pauze volgde de wedstrijd tegen basisschool Admiraal/Krommeweg uit Hendrik Ido Ambacht en met een overtuigende 3-0 hadden zij de winst in hun sport broekzak. De eerste plek kwam nu wel erg dichtbij (een gelijkspel zou voldoende zijn) en de meiden van Da Vinci konden niet wachten. De laatste wedstrijd speelden ze tegen CBS De Eltheto uit Vriezenveen. Ondanks hun inzet bleek de vermoeidheid toch erg mee te spelen en verloren de meiden door een afstandsschot met 1-0. Na het laatste fluitsignaal bleek dit de winnende goal te zijn voor de tegenstander die daarmee op de eerste plaats eindigden. 

Daarna volgde het nieuws dat zij met het verliezen van de laatste wedstrijd geen 2e, maar door 1 doelpunt verschil met de Willibrordschool als derde waren geëindigd. Trotse ouders en supporters stonden klaar om de uitgeputte speelsters op te vangen. Hierdoor konden de Da Vinci-voetbalsters alsnog lachend, trots en met blijdschap op het erepodium hun mooie beker in ontvangst nemen.  

Met een 3e plaats van de in totaal 186 teams op het Landelijke KNVB Schoolvoetbaltoernooi Nederland heeft het Da Vinci-meidenteam van groep 5/6 geschiedenis geschreven. 1ste van Zoetermeer, 1ste in de Regio Zuid Holland, 1ste van het District West II en 3e van heel Nederland.  De speelsters én de coach kregen een welverdiend applaus op school, zij werden als helden onthaald met muziek, een rode loper, erehaag en een mooi applaus van alle klasgenoten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-