20230704 39977Harmonie Orkest Zoetermeer, onderdeel van Harpe Davids, heeft deze week het seizoen afgesloten met een openlucht concert op het Dobbe eiland in het Stadshart. Het concert startte met twee korte optredens van nieuwe talenten: de Musickids en het Nieuw Talent Orkest.


De Musickids hebben in 10 weken de eerste stapjes gezet in de muziek. Zij leerden de eerste noten spelen op het muziekinstrument dat zij uitkozen en hoe zij deze noten samen mooi kunnen laten klinken in een liedje. Ook de deelnemers aan het Nieuw Talent Orkest hadden nog geen eerdere ervaring met hun muziekinstrument. Sommigen van hen konden al wel noten lezen of hadden ervaring opgedaan met een ander instrument, maar begonnen weer vanaf nul met het nieuwe instrument, waaronder een saxofoon, klarinet, cornet en percussie. Tien weken lang oefenden zij samen met een maatje uit het Harmonie Orkest, die tips gaf en hielp met het lezen van de noten. Onder muzikale leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel lieten zij horen wat zij de afgelopen tijd geleerd hadden.
In september starten er weer nieuwe cursussen voor zowel de Musickids als het Nieuw Talent Orkest, informatie is te vinden op: https://www.harmonieorkestzoetermeer.nl/

 

 20230704 39947  20230704 39966

 

Na de nieuwe talenten was het de beurt aan het Harmonie Orkest zelf om een concert te geven. Met als thema dieren kwamen er vele nummers voorbij waarin dieren een grote rol speelden, zoals de Lion King, pinguins uit Happy Feet en Jungle Book.

-advertenties-

-goede doel-