Image

Burgemeester Bezuijen ondertekende donderdag 6 juli met horecaondernemers en de politie op het Stadhuisplein het convenant
Veilig Stappen Nachthoreca Zoetermeer. “Samen zijn we verantwoordelijk voor een fijn en veilig uitgaansleven in de stad. Daarover hebben we afspraken gemaakt in dit convenant”, licht Bezuijen toe.

“De Zoetermeerse nachthoreca wordt goed bezocht en samen zorgen we ervoor dat dit zo blijft”, geeft de burgemeester aan. “We hebben afspraken gemaakt over onder andere het tegengaan van overmatig drankgebruik, drugs en lachgas én over het zoveel mogelijk voorkomen van geweld, voor een veilig en fijn uitgaansleven in Zoetermeer.”
Het convenant Veilig Stappen Nachthoreca Zoetermeer werd ondertekend door burgemeester Bezuijen, de teamchef van de politie in Zoetermeer en horecaondernemers in en buiten het Stadshart.

 

 Image 1  Image 2 copy copy
 Burgemeester Bezuijen tekent het convenant  Alle betrokken partijen hebben hun handtekening gezet

Samen werken aan veilig stappen

Twee keer per jaar komt de projectgroep Veilig Stappen samen en wordt met de burgemeester gesproken over de gang van zaken tijdens de uitgaansavonden in de stad. Het cameratoezicht op het Stadhuisplein en de ‘horecatelefoon’, waarmee horecaondernemers direct met de politie in contact komen bij calamiteiten, zijn voorbeelden van gezamenlijke initiatieven. De projectgroep Veilig Stappen bestaat uit horecaondernemers binnen en buiten het Stadshart, een gemeentelijke projectleider, de Veilig Stappen-coördinator vanuit de politie en een vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland. Zij werken samen aan een veilig uitgaansleven in Zoetermeer.

Foto's: Patricia Munster

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-