Het Zoetermeerse Dakenteam vierde donderdagavond 6 juli een feestje op het dak van het Stadhuis. Het muzikale DAK-‘event’ gaf een inkijkje in wat er allemaal mogelijk is op een dak, onder het genot van een lekker drankje en muziek.

Wethouder Ronald Weerwag vertelde de aanwezigen, raadsleden, ontwikkelaars, maar ook bewoners met initiatieven voor een daktuin, over de vele mogelijkheden van een dak. “In een stad betekenen de daken extra ruimte, voor groen, waterberging, maar ook voor ontmoeting. De gemeente wil met dit dak laten zien wat er allemaal kan.”
Het dak van het Stadhuis is dan ook een ‘vierkleurendak’, met alle mogelijkheden bij elkaar. Groen staat voor Klimaatadaptatie/biodiversiteit, met planten, bloeiende bloemen en zelfs bomen. Een blauw dak heeft een ingenieus irrigatiesysteem voor waterberging, geel staat voor duurzame energieopwekking (door middel van zonnecollectoren) en op een rood dak staat ontmoeting centraal.

 

 20230706 39998  20230706 39999


Voor de gelegenheid was vooral de rode functie van het dak in het zonnetje gezet, met verfrissende mocktails, lekkere hapjes, en live muziek verzorgd door Music Soulhouse.
Het Zoetermeerse Dakenteam wil graag nog veel meer daken van kleur laten verschieten. Zo wordt de komende tijd het Zoetermeerse vastgoed aangepakt en zullen onder andere het Stadstheater, de bioscoop en het CKC daken krijgen met groen of zonne-energie. Ook bij nieuwbouw in de stad wordt steeds vaker het dak meegenomen in het ontwerp, bijvoorbeeld met een ontmoetingsplek voor inwoners.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-