oh bo oranjerieDe leerlingen van De Oostwijzer Orion, De Oranjerie (beide Unicoz) en Florence Nightingale (OPOZ) vieren feest. Deze zomervakantie worden de binnenklimaatinstallaties van de schoolgebouwen vervangen en is er weer frisse lucht in de school.

De installaties functioneren al een aantal jaar niet naar behoren, waardoor er onvoldoende luchttoevoer is om iedereen in de scholen van frisse lucht te voorzien. Een subsidie van het Rijk brengt nu de oplossing. Hiermee wordt 30% van de kosten voor het vervangen van de binnenklimaatinstallaties vergoed. De overige 70% van de kosten nemen de gemeente en schoolbesturen OPOZ en Unicoz samen voor hun rekening. Daarmee is de kogel door de kerk om tot uitvoering over te gaan en kan de klus deze zomervakantie door de firma Breijer worden geklaard.

Huisvestingsmanagers Martijn Geerts (Unicoz) en Pim Commandeur (OPOZ) zijn blij dat in samenwerking met de gemeente Zoetermeer na al die jaren de oplossing in zicht is. “Na de zomer kunnen alle leerlingen, leerkrachten en directeuren starten in een schoolgebouw met frisse lucht, die in overeenstemming is met de actuele regelgeving en normen.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief


 

-advertenties-

-goede doel-