Zwemregels doorgestreept openlucht zwembadDe strenge regels voor het buitenbad in het Van Tuyllpark zijn aangepast, net vóór het begin van de zomervakantie. Op een groot bord naast de ingang is te zien dat de meest beperkende regels zijn geschrapt: de leeftijdsregel van 12 jaar en de minimumlengte van 1.50 meter. 

Ook de regels dat een groep van 4 personen niet welkom is en het maximumaantal van 40 bezoekers zijn weggehaald en afgeplakt met zwart tape. Het is wel nog steeds verplicht om een zwemdiploma te hebben om te zwemmen in het buitenbad. 

Wethouder Weerwag heeft contact opgenomen met de eigenaren van het buitenbad, Sweet Lake Wellness, om opheldering te vragen over de lijst met opvallende regels bij het zwembad. Naar aanleiding van publicaties over de beperkingen bij het zwembad regende het klachten bij de gemeente en op social media van Zoetermeerders die het belachelijk vonden dat juist kinderen niet mochten zwemmen in de zomervakantie. Ook kleinere mensen, mét zwemdiploma, maar onder de 1.50 meter lengte, waren boos dat zij geen toegang tot het zwembad konden krijgen.

Een officiële reactie heeft de gemeente nog niet gekregen, maar bij het zwembad is te zien dat een aantal regels zijn afgeplakt met zwart tape.

Wie mag nu zwemmen?

Iedereen die een zwemdiploma heeft, mag nu komen zwemmen in het buitenbad. De minimumleeftijd van 12 jaar lijkt niet meer te gelden en ook de minimumlengte van 1.50 meter is losgelaten. Er zijn geen regels meer over groepsgrootte en ook het maximaal aantal bezoekers staat niet meer vast.

Volgens de laatste berichten wordt er geen toegang geheven bij het zwembad en mag je dus gratis naar binnen. Het buitenbad is elke dag geopend van 10 tot 17 uur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-