schermen in Noord AAEr werden schermen geplaatst in de Zoetermeerse plas om ervoor te zorgen dat de blauwalg weg zou blijven bij het recreatie strand. Dit is 'Terug-kijkend' met dit keer een film uit 2018.

Zie ons artikel over het plaatsen van de schermen hier. De schermen werkten best goed, de blauwalg rond dat stukje strand, het Kinderstrandje, was dat jaar een stuk minder. In de rest van de Zoetermeerse Plas was echter nog steeds wél veel blauwalg en de schermen waren te kostbaar om elk jaar te plaatsen. Tot de dag van vandaag is er geen middel gevonden om ervoor te zorgen dat de blauwalg weg blijft. Ultrasonische geluidsgolven en een plan om de alg te bestrijden, moeten het toch afleggen tegen de alg. 

Er is een plan om de stroomrichting van het water te veranderen, zodat er minder voedzaam water in de plas stroomt. Maar of dit de oplossing gaat geven? Voor nu is de liefhebber van zwemmen in natuurwater elke zomer weer de pineut, want de blauwalg groeit als kool bij hoge temperaturen.  



Meer video's: 
Oude films Zoetermeer Actief
Actuele films Zoetermeer Actief film

 

 

-advertenties-

-goede doel-