keti koti zoetermeer 2023 106 speechvoorzitter shs diane vletStichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer krijgt een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Diane Vlet, maakte op de Keti Koti herdenking bekend te gaan stoppen. Zij draagt het voorzitterschap over aan Varina Tjon a Ten.

 

Op de herdenking in Palenstein maakte Diane Vlet bekend ‘met pijn in het hart’, voorlopig te stoppen met de stichting. Diane treedt voor in ieder geval 6 maanden terug, maar zal wel plaatsnemen in een comité dat zich gaat bezig houden met het slavernijverleden. Diane: “Ik ga mij bezighouden met het opzetten van een monument en onderzoek naar slavernijverleden in Zoetermeer. SHS gaat landelijk en global werken als SHS Indigenous Amazone en daar ben ik de trekker van. SHS Zoetermeer blijft bestaan onder leiding van Varina tot er een nieuwe voorzitter gevonden is.”

 

Terugkijken op de Herdenking

Vrijdag 30 juni werd in Zoetermeer de afschaffing van de slavernij herdacht, in aanwezigheid van minister Karien van Gennip. Voor SHS was dit een bijzonder jaar, de stichting zelf bestaat dit jaar 10 jaar en de afschaffing van de slavernij was 150 jaar geleden. In Zoetermeer werd dit herdacht met speeches en een kranslegging, waarna er gefeest werd met muziek, dans en hapjes en drankjes.

Foto: Guus Pauwels
Film: Zoetermeer Actief

Lees ook: https://www.zoetermeeractief.nl/429-nieuws-2023/25277-minister-bezoekt-zoetermeers-keti-koti

-advertenties-

-goede doel-