Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Eigen idee stemt vrolijk.

20230708 40027Laten we eens beginnen met wat vrolijkheid. Het Zoetermeerse nieuws is uitdagend om die noot te vinden, maar misschien is het gelukt. Er wordt namelijk een gat gevuld. Op de plaats waar Grote Markt 10 had moeten staan, stonden hekken gevuld met klimmaarop. Omwonenden met eigen en algemeen belang, hebben de mogelijkheid gehad om allerlei ideeën aan te dragen wat erachter maar dan zonder die hekken, gedaan kan worden om de gaten te dichten met iets leuks voor de buurt. Er schijnen wel honderd en één oplossingen te zijn aangedragen. Maar welke zijn afgevallen, zullen we waarschijnlijk nooit horen. Mijn eigen windmolen, mijn eigen parkeerplaats, mijn eigen oplaadpaal, mijn eigen sauna, mijn eigen urinoir of mijn eigen wipkip, dat lijkt me logisch, maar toch teleurstellend als je weet dat het idee van de aantrekkelijke buurvrouw er niet bijzit. Op het stadskantoor in een ivoren slaapzaaltje hebben wat ambtenaren tijdelijk zonder werk, hopelijk eens niet samen met wat gele post-it briefjes, voor ons gekozen. En eens niet beslist? Een keuze of beslissing gecamoufleerd door een feesttent door iedereen betaald met gratis gesponsorde Haribo en Redbull zal wel tot een opening leiden van iets waar iedereen een mening over heeft en de betrokken omwonenden zich afvragen, wie heeft nu weer wat bedacht. Een eerste prijs voor het beste duurzame idee was leuk geweest. Tja, het was ook maar een idee.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-