982DFCA3 0D03 4979 A5F4 9AA972F55B76

v.l.n.r  Wethouder Peter Hennevanger (Pijnacker-Nootdorp), wethouder Marijke van der Meer (Zoetermeer), wethouder Frank van Vliet (Delft), Nick de Snoo (Hoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland).

In de Nieuwe Driemanspolder hebben de wethouders van de gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Delft en de directeur van Staatsbosbeheer 10 juli hun handtekening gezet onder de nieuwe intentieovereenkomst voor Buytenhout. Hierin staan een aantal doelen beschreven waar komende periode aan wordt gewerkt.

Buytenhout is een groot gebied met ruimte voor natuur en recreatie. Het ligt tussen Pijnacker-Nootdorp, Delft en Zoetermeer en bestaat uit verschillende delen, zoals het Buytenpark, het Westerpark, de Nieuwe Driemanspolder, De Balij, het Bieslandse Bos, de Dobbeplas en de Delftse Hout. Sinds 2009 werken de gemeenten en Staatsbosbeheer samen om van al deze gebieden één groot groengebied te maken, genaamd Buytenhout.

 

Belang van Buytenhout

Door de groei van de steden is er steeds meer vraag naar groen en plekken om te ontspannen. Buytenhout wordt stapsgewijs versterkt. Recent is de Nieuwe Driemanspolder toegevoegd in de reeks groengebieden van Buytenhout. “Dit gebied trok al direct grote hoeveelheden vogels en wordt volgens de Vogelbescherming nu al herkend als ‘snoepje onder de vogelkijkgebieden’ van Zuid-Holland.” vertelt wethouder Marijke van der Meer. “Door gezamenlijk op te blijven trekken behouden en versterken we dit belangrijke gebied voor natuur en ontspanning tussen onze steden.”

 

Leefgebieden en soorten versterken

De partijen hebben aangegeven samen te blijven werken aan dit gebied. Zo worden er eenduidige entrees gerealiseerd en wordt er gekeken naar het versterken van de verbindingen tussen het groen binnen en buiten de bebouwde kom. Ook worden de leefgebieden van soorten versterkt, zodat dieren en insecten zich makkelijker kunnen verplaatsen door het gebied heen. Verder krijgt de recreatie in het gebied op termijn een gevarieerd en aantrekkelijk recreatief routenetwerk met bijbehorende voorzieningen.

 

Foto: Esther fotografeert

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-